Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kerékpársáv a határig

Júliusban írták alá az építési szerződést, pénteken pedig át is adták a kerékpársávot Hegyeshalomban. A két kilométer költsége több mint 116 millió volt.
Átadták Hegyeshalomban a több mint két kilométer hosszú kerékpársávot. A község és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma építette meg a tehermentesítő sávot 2200 méter hosszan. A munka során a határ felőli szakaszon az útburkolatot is kiszélesítették, továbbá több buszmegállót áthelyeztek, átépítettek.

Mivel az úttest szélén hozták létre a kerékpársávot, azaz lehetetlenné vált itt a parkolás, az önkormányzat parkolószigeteket hozott létre, s a kapubehajtókat is helyreállították. Így már Győrtől egészen az osztrák határig biztonságosan közlekedhetnek a biciklisek.

Biztonságban közlekednek már – több mint két kilométer hosszú szakaszt adtak át. A fotón Rózsa Laura, Sturm Balázs és Szabó Sára.
Biztonságban közlekednek már – több mint két kilométer hosszú szakaszt adtak át. A fotón Rózsa Laura, Sturm Balázs és Szabó Sára.

A munka teljes költsége 116,5 millió forint. Ebből az uniós támogatás 75 millió. A község a projekt elszámolható költségeihez 10 százalék saját forrást vállalt (az elszámolható összköltség közel 83,5 millió forint). Emellett a műszaki tartalomra és az előkészítési költségekre több mint 5 millió forintot kaptak. Ezenkívül a nem támogatható parkoló- és kapubehajtók építését az önkormányzat saját forrásból finanszírozta, több mint 41 millióért.

Szőke László polgármester elmondta: a lakosok mostanra már jól fogadják a beruházást, mivel a képviselő-testület is próbálta a helyiek kéréseit figyelembe venni. Hozzátette: a parkolóhelyek eddig elegendőnek bizonyultak.

Rózsa Laura, Sturm Balázs és Szabó Sára hegyeshalmi iskolások úgy gondolják, nagyon hasznos, hogy megépült a kerékpársáv, mivel mindennap közlekednek erre. Így már biztonságban érezhetik magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennyolc családhoz házhoz ment a Mikulás

Hagyományőrző disznóvágás, fánkfesztivál, jótékonysági vásár, Mikulás-járás: ez mind a Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület nevéhez fűződik. Tovább olvasom