Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Kenumaraton miniszteri részvétellel

A Szigetköz–Csallóköz nemzetközi kenumaraton hétvégi rajtjára eddig több mint negyven csapat nevezett. A rendezvény fővédnöke magyar, míg a díjátadó egy szlovák miniszter.
A Felső-szigetközi Szabadidő és Vízisport Egyesület, valamint a szlovák Kormorán Társulás versenyére a vasárnap reggel fél tízkor elrajtoló nemzetközi kenumaraton résztvevőinek útlevelet is hozniuk kell magukkal. A dunakiliti Vadvíz kempingbeli rajt után a denkpáli hallépcsőnél siklanak át az arra az időre megnyíló vízi határon. Huszonnégy kilométert eveznek magyar oldalon, kilencet a szlovák, és szintén kilencet a közös szakaszon. A verseny fővédnöke Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter.

Amint azt a verseny szervezőitől megtudtuk, eddig több mint negyvenen neveztek a 42 kilométeres táv megtételére, különböző kategóriákban. Szombaton orvosi vizsgálattal s közös bográcsban főtt étel elfogyasztásával készülnek a versenyzők a másnapi megmérettetésre. A vasárnapi rajt után tíz óra körül lesznek a lapátolók a doborgazszigeti kocsma magasságában, majd jó fél órával később a denkpáli hallépcsőnél. Az első befutót délután két óra körül várják Dunakilitinél. A versenyzőket a magyar oldalon 35, míg a szlovák részen 15 fős rendezői gárda vigyázza. Egyébként a legfiatalabb benevezett 1988-as születésű, míg a legidősebb közeledik a hetven évhez. A kenumaraton összdíjazása 200 ezer forint, mely nyereményeket a megmérettetés szponzorai és Gyurovszky László, Szlovákia építésügyi és régiófejlesztési minisztere adja át. A versenyre nevezni szombat délelőtt tíz óráig lehet, az érdeklődők hívását pedig a 06-30/486-6922-es számra várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Golfcentrum létesül a Szigetközben

Ötven hektáron tizennyolc lyukból álló, nemzetközi szintű golfpályát és kiszolgálólétesítmények… Tovább olvasom