Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kempingeket fosztogattak

Szigetköz - Elfogták a rendőrök azt az öttagú szlovák társaságot, akik kempingeket fosztogattak a környéken. A csapat két ilyen lopást ismert el, ám a rendőrség vizsgálja, hogy volt-e közük a korábbi számos ilyen bűncselekményhez.

A nyári idegenforgalmi szezon kezdete óta elszaporodtak a lopások több szigetközi kempingben is. Az ismeretlen elkövetők többször ˝meglátogatták˝ a rajkai, a lipóti és a novákpusztai táborhelyet is. A tettesek általában éjszaka portyáztak, az alvó turisták sátraiba néztek be és vitték el az ott található értékeket és készpénzt. Legutóbb például Novákpusztán egy hordozható számítógéppel rövidítették meg az egyik kempingezőt.

Sikerült elfogniuk a rendőröknek a minap egy öttagú szlovák csoportot a lipóti kemping közelében, akik alaposan gyanúsíthatók két ilyen jellegű bűncselekmény elkövetésével. Csokán Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője a Kisalföldnek elmondta: a lipóti kempingből érkezett bejelentés a rendőrségre a kora hajnali órákban, miszerint a közelben egy személyautó állt meg és öten ˝osontak˝ be a sátrak közé. Néhány kempingező azonban megzavarta őket, így elmenekültek. A csapat nem sokkal később újra visszament, ekkor állították meg a szlovák rendszámú autót a járőrök. A kocsiban ülő négy férfi és egy nő azt állították, kirándulni jöttek Magyarországra. Konkrét úti céljuk nincs, ám elfáradtak, ezért akartak megszállni a kempingben. A csoport nem is értette, miért állították meg őket a rendőrök.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban számos lopás történt már ilyen táborhelyekről és több szemtanú számolt be arról, hogy hasonló típusú és színű személyautót láttak a környéken, az öt szlovákot őrizetbe vették. A gyanúsítottak kihallgatásuk során két bűncselekményt elismertek. Elmondták: korábban Pozsonyban találkoztak egymással és elhatározták, hogy átmennek Magyarországra kempingeket fosztogatni. Novákpusztán találomra választották ki a sátrakat, így találtak rá a hordozható számítógépre is. Ezután indultak Lipótra, ám közben a ˝zsákmányt˝ az út mentén elrejtették arra az esetre, ha közúti ellenőrzésbe futnának. A számítógépért később akartak visszamenni. Ezt később a rendőrök megtalálták a megadott helyen.

Az öt szlovák állampolgár két kempingben elkövetett lopást ismert el. A rendőrök jelenleg vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e a korábbi hasonló bűncselekményekkel.

Olvasóink írták

 • 2. agihk 2009. augusztus 02. 08:25
  „invektus: úgy néz ki te se vagy magyar... kikéneegybeírva, nelopjpontosjével, belöllekétellel, eltudomegybeírva.
  Ja és eltudom-az nem emm”
 • 1. invektus 2009. augusztus 01. 20:56
  „na lassan nekümk is kikéne irni
  SZLOVÁK NE LOPJ
  eltudom képzelni mijen politikai bonyodalom lenne belölle
  .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás a szúnyogok ellen

Mosonszentmiklós - Hétszázezer forintot különített el a 2009-es költségvetésben a helyi önkormányzat… Tovább olvasom