Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Kedvelték a sportbüféket, zárás után

Közérdekű munkára, pénzbüntetésre, illetve felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a hattagú betörőbandát, akik az elmúlt évben fosztottak ki több vendéglátóhelyet is a Szigetközben. A halászi sportpálya büféjébe egymás után négyszer is betörtek.
Még tavaly nyáron éjszakai járőrözés során a halászi körzeti megbízott buktatta le azokat a sorozatbetörőket, akik megelőzően több szigetközi településen vendéglátóhelyet fosztogattak végig. Az ügynek végül hat vádlottja lett, akik a minap feleltek tettükért a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon.

A vád szerint a halászi, dunakiliti, hédervári és darnózseli fiatalemberek az elmúlt év tavaszától egészen nyár végéig látogatták a különböző vendéglátóhelyeket zárás után.

A halászi sportpálya büféjébe például négy alkalommal is betörtek. Egy drótdarabbal húzták el a zsalugáter reteszét, majd miután összeszedték az értékeket, távozásukkor ugyanezzel a módszerrel vissza is csukták a nyílászárót. Így az első két alkalommal a tulajdonos ugyan észlelte, hogy eltűnt az áru, ám azt nem tudta, miként. Ezután azonban csapdát állított a tolvajoknak, cérnával belülről kikötötte az ablakokat, így a következő betörésnél már legalább azt meg tudták állapítani, hol hatoltak be az elkövetők. Így négy alkalommal egyébként italokat, különböző élelmiszereket vittek el, összesen mintegy 90 ezer forintos kárt okoztak.

A csapat Halászin az egyik élelmiszerboltba is betört az éjszakai órákban, onnan 100 ezer forint értékben vittek el árut. Követtek el betörést Darnózselin három vendéglátóhelyen is, néhány tízezer forintos zsákmányt szerezve. A fiatalok vélhetően szerették a sportot, hiszen nem csupán a halászi sportpálya büféjét fosztották ki, hanem Darnózselin és Héderváron is meglátogatták ezeket az egységeket.

Az egyik helyen 7, míg a másikon 13 ezer forintnyi holmit szedtek össze. A tettesek általában az ajtó berúgásával vagy befeszítésével jutottak a helyiségekbe, ahonnan váltópénzt, italokat, üdítőket és édességeket vittek magukkal. A fiatalok még az egyik halászi üzem terüle-
téről is loptak hegesztéshez használatos rézvezetékeket.

A sorozatbetörőket hosszú ideig kereste a rendőrség. Kézre kerítésükben a halászi körzeti megbízott egy éjszakai járőrözése hozott áttörést. Az egyik halászi vendéglő környékén bokorban megbújó alakokra lett figyelmes éjfél körül. Ellenőrizte a fiatalembereket, akik elismerték, hogy alig két órával korábban az ipari üzembe törtek be Halászin. Az ellopott rézvezetékeket és a betöréshez használatos szerszámokat is megtalálták náluk a rendőrök.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság az egyébként büntetlen előéletű fiatalembereket jogerősen pénzbüntetésre és közérdekű munkára ítélte, valamint kötelezte kártérítés megfizetésére.

Az ügy elsőrendű vádlottja 1 év 4 hónap börtönt kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

Olvasóink írták

 • 3. Losba 2012. március 19. 18:37
  „..szerintem ki van adva a bíróknak, hogy nem lehet nagy , visszatartó büntetést adni...ennyire nem lehetnek "vakok", vagy mi állhat mögötte ?..lenne egy pár ötletem...mindenesetre ismét gratulálok nekik, ha van bíró, vagy annak ismerőse e sorok olvasói között..legyen szíves továbbítani feléjük köszönetünket a példás büntetések miatt..”
 • 2. mosonmegye 2012. március 19. 14:51
  „Gondolom majd a bíró, az ügyész és a védő fognak mellettük állni, amikor a közérdekű munkát végzik.”
 • 1. Beex 2012. március 19. 06:50
  „"Közérdekű munkára, pénzbüntetésre, illetve felfüggesztett börtönbüntetésre.."

  Milyen visszatartó ereje van ennek már megint?!?!?!?
  Minimum a kezüket eltörni, és orvosi ellátás nuku..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt férfi

Eltűnése miatt keresi a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a helybéli Tercs Károlyt, aki február 8.… Tovább olvasom