Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Karácsonyi ajándék az óvodabővítés Darnózselin

A darnózseli óvodások egy szép karácsonyfa és az ajándékok mellett további meglepetést is átvehettek: a Gólyavár Óvoda ugyanis közel tizenötmillió forintból egy új épületszárnnyal bővült.

Útépítés, könyvtárfejlesztés, a Bem tér kialakítása mellett a Gólyavár Óvoda bővítése a legnagyobb beruházás idén Darnózselin.

– Ünnep számunkra a mai nap, új szárnnyal bővült óvodánk – hangsúlyozta Fazekas Zoltán polgármester. A község régi vágya volt ez a beruházás. A pályázati lehetőséget dr. Tóth Zoltán körjegyző kutatta fel és a projekt lebonyolításával őt bízta meg a település pénzügyi bizottsága.

Karácsonyi műsorral kedveskedtek az ovisok az intézmény bővüléséért.
Karácsonyi műsorral kedveskedtek az ovisok az intézmény bővüléséért.

– A pályázatot idén februárban írta ki az akkor még hivatalban lévő kormány – kezdte dr. Tóth Zoltán. Az előkészítés és a kivitelezés során helyi kollégákra, vállalkozókra építettek. A kivitelezésre kiírt közbeszerzést egy helyi vállalkozó nyerte el. A 14,7 millió forintos fejlesztéshez nyolcvanszázalékos állami támogatást nyertek el.

– A Gólyavár Óvoda egy gyönyörű csoportszobával, tágas előtérrel, szociális helyiségekkel és öltözővel bővült, ezenkívül az akadálymentesítést is elvégeztük – mutatta az új épületszárnyat Soósné Wurm Ildikó óvodavezető. Az új szárny pénteki avatóünnepsége karácsonyváró hangulatban telt, melyre meghívták a társult önkormányzatok képviselőit és a szülőket is. Az ovisok karácsonyfája az új teremben kapott helyet, a gyerekek ünnepi műsorral köszönték meg az ajándékot. A helyi önkormányzat mellett a régi kapcsolatok alapján a győri örmény kisebbségi önkormányzat is készült meglepetéssel. Ők korábban már az iskolát is támogatták. Agekjan Ajasztan, a kisebbségi önkormányzat elnöke mellett megjelent az átadó ünnepségen Rati Aleksidze, az ETO játékosa is.

Úgy tudjuk, az új szárny felhasználásáról, az óvoda esetleges profilváltásáról a képviselő-testület május 15-ig dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulni indult, eltévedt az ártérben Ásványrárón

Szokatlan bejelentés érkezett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére az éjszaka közepén. Tovább olvasom