Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Jószívű önkéntesek

A Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezete legutóbbi közgyűlésén kiderült: a szervezet megtartotta megyei vezető szerepét a véradások tekintetében.
A kistérségben 5453 véradót regisztráltak az elmúlt évben, azaz a felnőtt lakosság 7,5 százaléka véradó Mosonmagyaróváron és környékén. Ez 2,5 százalékkal magasabb arány, mint az országos átlag. Az önzetlen segítők közül 426-an első alkalommal nyújtották karjukat, a sokszoros véradásért elismerésben részesülők száma pedig 371-re növekedett.
Horváthné Piller Edit területi titkár szerint a kimagasló eredmény a vérüket jó szívvel adó, sokszor e gesztusért szabadidejüket is feláldozó véradóknak, az Országos Vérellátó Szolgálattal való korrekt, hatékony munkakapcsolatnak és az önkéntes véradásszervezőknek köszönhető. Külön kiemelte az önkéntesek munkáját, hiszen ők azok, akik fáradságot nem ismerve évente kétszer-háromszor is végigjárják a véradókat és felhívják figyelmüket a következő eseményre, megszervezik a helyszínt és időközönként a véradók megbecsülését szolgáló ünnepségeket is.
A területi szervezet tavaly 2003 személyt részesített segélyben. Ezek részben elkobzott vámáruból adható ruhaneműk, tisztító- és tisztálkodási szerek, édességek voltak, de osztottak olvasószemüveget és vásárlási utalványokat is. Karácsonykor 625 rászorulót ajándékoztak meg.
Az elmúlt évben a Vöröskereszt keretében 896-an jelentkeztek a közúti gépjárművezetéshez szükséges alapfokú elsősegély-tanfolyamra, közülük 752-en tettek sikeres vizsgát.

A Vöröskereszt ifjúsági tagozata átszervezés alatt áll, fiatalok kapcsolódnak be a munkába, akik lelkesen vesznek részt az egészségnevelési játszódélelőtt, az ifjúsági és felnőtt véradások szervezésében és az elsősegély-nyújtási versenyen. Műsorok összeállításával, fellépésekkel, örömmel emelik a véradó ünnepségek színvonalát. S továbbra is népszerű a Vöröskereszt eszméinek átadására hivatott, általános iskolásoknak szóló rajzpályázat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen csökkentik a sporttámogatást

A jelenlegi két középiskolás kollégium összevonásáról és egy önálló intézmény létrehozásáról… Tovább olvasom