Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Játszótér LEADER-támogatással Levélen

A mai kor követelményeinek és szabványainak megfelelő játszóteret alakítottak ki Levélen közel 8 millió forintból a Május 1. ligeti parkban.

A Levél Barátainak Egyesülete a Szigetköz–Mosoni-sík LEADER Egyesület működési területén kiírt pályázaton nyert pénzből és önkormányzati támogatásból a mai kor követelményeinek és szabványainak megfelelő játszóteret alakított ki közel 8 millió forintból a Május 1. ligeti parkban.

A játszótéren a kicsiknek homokozó, ovivár, hinta és rugós játék, a nagyoknak hinta, fészekhinta, kombinált mászóka, kéttornyú vár, két mérleghinta, lengőgerenda, drótkötélpálya és kosárlabdapalánk épült. A játékokon túl két kerékpártartót, két kerti padot asztallal és több szemétgyűjtőt is kihelyeztek.

A játszótér ünnepélyes átadását június 4-én a gyermeknapi programok keretében tervezik. Ennek ellenére a gyerekek már birtokba vették és tömegesen látogatják az árnyas park új eszközeit. Különösen a fészekhinta, a drótkötélpálya és kosárlabdapalánk kedvelt eszköz a hinták, mászókák és várak mellett.

– Esetenként azt tapasztaljuk, hogy nem az életkornak és rendeltetésnek megfelelően használják az egyes játékokat, és aggódunk, hogy a túlzott igénybevételt kibírják-e az eszközök – hangsúlyozta Papp Zoltán, Levél polgármestere. Elmondta: ezért felhívásban kérték a szülőket, az intézményeket és a civil szervezeteket, hogy segítsenek a játszótéri rend betartatásában. Külön megbízták a településőröket is, hogy figyeljék a parkot és a játszóteret, segítsék a rend fenntartását és az állagmegóvást.

Olvasóink írták

  • 1. Azidegen. 2010. május 28. 00:56
    „Ezzel nincs is semmi baj.jó,hogy van hol játszaniuk a gyerekeknek.....
    De azért egy kis pénzt az utak felújítására is fordíthatnának....lásd Petőfi utca,Mező utca stb.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unikális járgányok vonulnak fel a Magyar utcán

Kétszázhuszonhét csodajárgány vonul fel június 5-én, szombaton a mosonmagyaróvári Magyar utcán… Tovább olvasom