Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Ifjúsági klub ötvenötmillióból

Táncházzal, kiállításokkal, felolvasóestekkel, koncertekkel, továbbá tanácsadással várja majd a fiatalokat az áprilisban nyíló ifjúsági klub a Flesch Ká-roly Kulturális Központban.
Már javában dolgoznak a munkások egy fiataloknak szánt klubhelyiség kialakításán a Flesch Károly Kulturális Központban. A város – Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ és a Flesch Károly Nonprofit Kft. együttműködésében – erre és ennek programokkal való feltöltésére pályázaton 55 millió forintot kapott.

Amint azt Csiszár Péter projektmenedzsertől megtudtuk, a kétéves program keretében két főállású szakembert alkalmaznak. Gyurics Nikoletta ifjúságsegítő szociálpedagógus a szabadidő hasznos eltöltésében nyújt ötleteket a fiataloknak. Radek Róbert ifjúsági tanácsadó a pályaorientációban segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat. Ők egyébként márciustól ellátogatnak a helyi iskolákba, egyetemre is. Radek Róbert tervezi, hogy a munkaügyi kirendeltséggel is felveszi a kapcsolatot, önéletrajz vagy motivációs levél megírásában tud kapaszkodót nyújtani a munkakeresőknek.

Az ifjúsági klub szakmai vezetője Stencinger Noémi. Takács András a kulturális programok szervezéséért, Radek Kiss Szilvia a szakmai programokért felel. Jogász és pszichológus is rendelkezésükre áll majd az érdeklődőknek. Továbbá működni fog leckeíró műhely, „Kamasz-tanya", kézműves- és készségfejlesztő foglalkozás, éjszakai pingpong, petanque és sakk.

Csiszár Péter: Az ifjúsági klub kialakítását már elkezdtük, április 6-ra tervezzük átadását.
Csiszár Péter: Az ifjúsági klub kialakítását már elkezdtük, április 6-ra tervezzük átadását.


Az április 6-án nyíló klubban hétről hétre táncházak, felolvasóestek, könyvbemutatók, nyílt színjátszó csoporti próbák, előadóművészek előadásai, városi klubok bemutatkozó kiállításai, előadások, klubfoglalkozások és táborok várhatók. Helyi amatőr és híres együttesek koncerteznek majd a Klub Gépház programjainak folytatásaként. Csiszár Péter szerint a kulturális központ belső udvarán egy szabadtéri színpadot is kialakítanak. Laptopok vásárlását is tervezik, melyen a fiatalok ingyenesen használhatják az internetet.

A klub hétfőtől péntekig délután 2-től este 8-ig tart nyitva (péntekenként a programok idején hosszabban), szombaton délelőtt 10-től délután 2-ig.
A Templom utcai ifiklub a cserkészeké lesz. Korábban már a város támogatta egy ifjúsági klub kialakítását egy Templom utcai önkormányzati ingatlanban. Nagy István polgármester tájékoztatása szerint a pozitív kezdeményezés a kezdeti sikerek után „elfáradt". A településvezetőt a helyi cserkészek keresték meg, így a termet ők kaphatják meg.

A klub hétfőtől péntekig délután 2-től este 8-ig tart nyitva (péntekenként a programok idején hosszabban), szombaton délelőtt 10-től délután 2-ig. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az 1-es főúton: fának csapódott a Suzuki

Vasárnap délelőtt az 1-es főúton Kimle térségében egy mosonszentmiklósi férfi fának csapódott… Tovább olvasom