Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Hetvenkétmillió forint jut idén az intézményekre

Mosonmagyaróvár - A mintegy 72 milliós keretből néhány intézmény nagyobb mértékű felújítására futja a város idei büdzséjéből.

Az intézmények év közben jelentkező beázási, csőtörési és egyéb hibáit működési költségeik terhére háríthatják el.

A város idei intézményfelújítási tervét tárgyalta és fogadta el legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Az önkormányzati büdzsé 72,275 milliós keretet biztosított erre a célra. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is egy-egy intézmény jelentősebb felújítása a cél. A határoló falszerkezeteinek teljes elhasználódása miatt a Bóbita Óvoda homlokzatfelújítását tervezték be 30 millió forintból. Az épületen a homlokzati faelemek sok helyen elkorhadtak, a külső favázak egy része már hiányos. Az épület hőszigetelő képessége nem megfelelő. A következő tanév kezdetéig meg kell oldaniuk a nevelési tanácsadó költöztetését. Az intézmény jelenlegi helyét – a Bartók nevelési központ első emeletén – a Haller-iskola részére tantermekké kell átalakítani, a tanácsadót pedig a Városi Kollégiumban helyezik el. Az új helyén a nevelési tanácsadó részére 9 foglalkoztatószobát, 1 tornaszobát és kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki.

Jelentős felújítási munkát terveznek az Ujhelyi-iskolában is. Két éve a középső épületben lévő egykori gondnoki lakást belső átalakítással az iskolához csatolták, de az épületrész külső szerkezeteinek felújítására már nem futotta a keretből. Az épület cserépfedése elöregedett, az ereszcsatornák tönkrementek, a járdák balesetveszélyesek. A tervezett munkára 20 milliót terveztek. Emellett pályázati támogatással történik a Terv utcai Napsugár Bölcsőde nyílászáróinak cseréje. További pályázatot adott be az önkormányzat a bölcsődék kapacitásnövelő átalakítására és bővítésére, a Gólyahír Bölcsőde infrastrukturális fejlesztésére, továbbá a hajléktalanszálló bővítésére. Jelenleg a Móra- és Ujhelyi-iskola, illetve a Kossuth-gimnázium épületenergetikai fejlesztésére készül pályázat. Az intézményeknél év közben jelentkező beázási, csőtörési, burkolati és egyéb hibák megszüntetése a működési költségek terhére történhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy első osztály biztosan indul Mosonmagyaróváron

Várhatóan 311 nagycsoportos óvodásnak csengetnek be szeptemberben valamelyik mosonmagyaróvári… Tovább olvasom