Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Háziorvost és bizottsági tagot is választottak Mosonmagyaróváron

Több személyi kérdést is tárgyalt a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Aljegyzőt választottak, döntöttek a 14-es háziorvosi körzet ellátására beérkezett pályázatokról és a szociális bizottság új külsős tagjáról.

A képviselő-testület legutóbbi ülésének egyik feladata volt az aljegyzői pályázatok elbírálása. Ezzel ezúttal már második körben foglalkoztak a képviselők.

Még októberi alakuló ülésén határozott a testület az aljegyzői pályázat kiírásáról. A városházán ez az álláshely ugyanis betöltetlen, az önkormányzati törvény szerint viszont az aljegyző alkalmazása kötelező.

A megadott határidőig öt pályázat érkezett, ezek azonban nem feleltek meg a kiírásnak. Két pályázó nem rendelkezett vezetői gyakorlattal, a harmadiknak nem volt legalább két év önkormányzatnál eltöltött vezetői gyakorlata, a negyediknek pedig a jogi szakvizsgája hiányzott. Az ötödik pályázó anyaga tartalmilag volt hiányos, mert nem tartalmazta például a munkakör ellátásával kapcsolatos szakmai elképzeléseket, illetve az önéletrajzi adatokból pontosan nem derült ki a közigazgatási vezetői gyakorlat. Ezért a testület december eleji ülésén egyhangú döntéssel érvénytelennek nyilvánította a pályázati eljárást és újat írt ki az aljegyzői állás betöltésére. Ezúttal a feltételeket már úgy szabták meg, hogy szélesebb körből ˝meríthessen˝ az önkormányzat.

A meghirdetett állásra ezúttal három érvényes pályázat érkezett, közülük aztán ketten jelentek meg a bizottság előtt. A testület végül Fehérné Bodó Mariannt választotta aljegyzőnek.

A meghirdetett aljegyzői állásra három érvényes pályázat érkezett, végül ketten jelentek meg a bizottság előtt. A testület végül Fehérné Bodó Mariannt választotta aljegyzőnek.
Szintén döntést kívánt a 14-es számú háziorvosi körzet ellátására kiírt pályázatok elbírálása. Ez a kérdés sem először került a képviselők elé. Októberi ülésén már tárgyalta a testület a 14-es körzet háziorvosának helyettesítését, mivel dr. Balázs Tibor bejelentette, hogy a körzet ellátását szeptembertől nem tudja vállalni nyugdíjba vonulása miatt. A háziorvosi ellátás az önkormányzat kötelező feladata, így a helyettesítést mindenképpen meg kellett oldaniuk. A háziorvosokkal történt egyeztetés alapján dr. Mester Edit hat hónapra vállalta ennek a körzetnek az ellátását. Így a város megkötötte a szerződést a helyettesítő orvossal. Ez idő alatt az önkormányzat meghirdette a háziorvosi munkakört, amire két érvényes pályázat is érkezett. A testület végül úgy határozott, hogy a két jelölt közül dr. Szinger Évát bízza meg a 14-es körzet ellátásával jövő februártól.

A személyi kérdések sorában volt napirenden a szociális és egészségügyi bizottság külsős tagjának választása. Egy külsős tagot a cigány kisebbségi önkormányzat delegál, mivel a bizottság számos olyan ügyben dönt, amiben a kisebbség érintett. Az eddigi tag, Bertók Béla lemondott, helyette a – cigány önkormányzat javaslatára – Világi Lászlót választotta a bizottságba a képviselő-testület.

Olvasóink írták

 • 3. csabrab 2010. december 21. 20:45
  „Valószínű munkanélküli lett”
 • 2. Apa... 2010. december 20. 12:36
  „Az előző aljegyző most a jegyző.
  Hogy az előző jegyző hová tűnt, (értsd: hol sikerült neki elhelyezkednie,) arra én is kíváncsi lennék...”
 • 1. RickCartman 2010. december 20. 10:00
  „Mi lett az előző aljegyzővel? Arról szabad nekünk, egyszerű választópolgároknak, és városlakóknak tudnunk valamit?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosonmagyaróvári mórás diákok a tévében

A Móra Ferenc Általános Iskola csapata képviselte Mosonmagyaróvárt a ˝Nagy vagy!¨ című televíziós… Tovább olvasom