Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Hat órán keresztül gyalogoltak

Egy személyautóban próbálta a nyolc szír állampolgárt átvinni a határon az embercsempész. Gyalog lépték át a szerb-magyar határt, onnan kocsival vitték volna őket Ausztriába.
Nyolc szír férfi próbált meg egy személyautóba zsúfolódva illegálisan Ausztriába jutni a minap. A francia rendszámú kocsit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészei állították meg a hegyeshalmi átkelő közelében. Az autót egy pakisztáni férfi vezette, rajta kívül nyolcan ültek még az Opelban. Az utasok egyike sem tudta igazolni jogszerű magyarországi tartózkodását.

A sofőr meglehetősen szövevényes történettel állt elő a rendőröknek. Azt állította: Portugáliából indult két hete, ám Franciaországban lerobbant a kocsija. Ezért ott egy ismerősétől kért kölcsön autót, amivel folytatta útját Belgiumba, majd Budapestre. Állítása szerint üzleti célból jött a magyar fővárosba, kebabüzletet nyitott volna. Ezután ment egy ismerőséhez Szegedre, a visszaúton a sztráda mellett pillantotta meg a nyolc gyalogos férfit. Megsajnálta őket, ezért vette fel őket az autójába, akik Ausztriába akartak eljutni.

Egy személyautóban próbálta a nyolc szír állampolgárt átvinni a határon az embercsempész.
Egy személyautóban próbálta a nyolc szír állampolgárt átvinni a határon az embercsempész.

Ehhez képest a szírek elmondták, hogy Macedóniában szervezték az útjukat Ausztriáig. Hatórás gyaloglás után a zöldhatáron, gyalog lépték át a szerb–magyar határt, majd egy erdőben vártak további másfél órát, ahová aztán jött értük az Opel.

A sofőrt embercsempészettel gyanúsítja a rendőrkapitányság, míg a nyolc szír férfit a rendőrök átadták az illetékes idegenrendészeti hatóságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korláthoz láncolt csivavát lopott el egy nő Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári rendőrök a tolvajt azonosították, lakásán a lopott kutyát megtalálták. Tovább olvasom