Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Fújták: nemcsak ivott, drogozott is vezetés előtt

Razzia – Az akció során összesen 731 vezetővel fújatták meg az alkoholszondát.
Ittas és kábítószeres sofőrök, felhajtott rendszám, hangos motor, hiányzó bukósisak és jogosítvány. Többek közt ez a mérlege a rendőrség minapi közlekedési akciójának.

Több alkalommal is tartottak az elmúlt napokban főként a két keréken közlekedőkre kiterjedő razziát a rendőrök Mosonmagyar-
óváron és a környékén. Az akcióban ezúttal is a Mosonmagyar-
óvári Rendőrkapitányság munkatársain túl részt vettek a megyei főkapitányság motoros járőrei, győri és csornai rendőrök, valamint a közlekedési felügyelet szakemberei. Ez utóbbi szervezet munkatársai a motorok zajszintjét ellenőrizték.

Az akció során összesen 731 vezetővel fújatták meg az alkoholszondát: nyolc esetben mutatott pozitív értéket a műszer. Ebből ketten annyira ittasak voltak, hogy az már bűncselekmény kategóriának számít, így a jogosítványukat a helyszínen elvették a rendőrök. Az ittas vezetők egyikénél felmerült a gyanú, hogy drogot is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Így a férfit előállították a kapitányságra, ahol a kábítószergyorsteszt igazolta a gyanút. A sofőr ellen ittas vezetés miatt közigazgatási, míg a drogozásért büntetőeljárást indítottak. Az ittas vezetők közül ketten biciklivel közlekedtek, akik oly mértékben voltak bódultak, hogy saját magukra és másokra is veszélyt jelentettek, ráadásul még a szondát sem tudták megfújni.

A rendőrök a közlekedési felügyelet szakembereivel közösen ezúttal is mérték a motorok zajszintjét, ketten fenn is akadtak az ellenőrzésen.
A rendőrök a közlekedési felügyelet szakembereivel közösen ezúttal is mérték a motorok zajszintjét, ketten fenn is akadtak az ellenőrzésen.


Az ittas vezetők mellett egyéb szabálytalanságokat is felfedtek a rendőrök. Így két olyan motorost is feljelentettek, akiknek járművén a rendszámot felhajtották, hogy megnehezítsék a leolvasását. Három forgalmi engedélyt elvettek, mivel a járműveket korábban már kivonták a forgalomból. A razziák alkalmával huszonhárom vezetőnek szabtak ki összesen 505 ezer forint helyszíni bírságot. Közülük két motorosnak fejenként 20 ezer forintot, mivel nem volt a megfelelő kategóriára érvényes jogosítványuk, de akadt olyan is, aki bukósisak nélkül motorozott. Neki 15 ezer forintos csekket adtak. Harminchét sofőr ellen indítottak közigazgatási eljárást a biztonsági öv hiánya miatt, a zajszintméréseken pedig két motoros akadt fenn, akiknek hangosabb volt a járművük a megengedet határértéknél, így vihetik újra műszakiztatni a kétkerekűt.

Olvasóink írták

 • 7. gonzo 2012. június 23. 17:43
  „És az ilyen BJ-MÓVÁRok is 4 évenként szavaznak,nesdjistem majd gyermeke(ke)t nevelnek,stb.....jaj.”
 • 6. Contar 2012. június 23. 10:50
  „3. BJ.MÓVÁR!
  Azért kötelező a biztonsági öv használata, mert vannak emberek, akiket önmaguktól is meg kell védeni! Nekik vannak a vasúti átjáróknál a sorompók is.Az okos emberek ugyanis sorompó hiányában is elengedik a vonatot!”
 • 5. OCC 2012. június 23. 09:18
  „Igen, de ha csattansz valahol akkor ne az én szélvédőmön landolj........
  Félretéve a viccet:
  Szinte a világ összes országában kötelező, és a többi passzív biztonsági berendezés megfelelő működésének feltétele.........pl,?légzsák”
 • 4. Szeszósztris 2012. június 23. 08:03
  „#3BJ.Móvár:A biztonsági övet nem véletlenül kell használni”
 • 3. BJ.MÓVÁR 2012. június 22. 23:49
  „Mit rugóznak a biztonsági övön?! Aki akarja bekapcsolja aki akarja nem,mi közük hozzá?? Ezzel magukon kívül senkit se veszélyeztetnek!!!!”
 • 2. sivatag66 2012. június 22. 18:58
  „zsukov !!!!!!
  Ezt fordítsd le magyarra,ha lehet !!!!!!!!!”
 • 1. zsukov 2012. június 22. 11:44
  „Frankó az ikyeneket soha nem hagynám veetni max kutyát !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaszás Kornél médiadíjat kapott

A rádiós műsorvezetőként és konferansziéként tevékenykedő mosonmagyaróvári Kaszás Kornélt nemrég a… Tovább olvasom