Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Fogorvosok: nyolc új vegyes körzet alakult

Mosonmagyaróvár. Vegyes körzetek létrehozásával oldotta meg az önkormányzat azt a gondot, hogy évek óta egyre nehezebben talál fogorvost a gyermekkörzetek ellátására.
 A korábbi négy gyermek és hat felnőtt helyett ezentúl nyolc vegyes körzet lesz a városban. A fogorvosok Mekkájaként is emlegetett Mosonmagyaróváron úgy tűnik, egyre kevésbé akad olyan orvos, aki elvállalná a körzeti gyermekfogászati ellátást. A Lajta-parti város világelsőnek számít az egy lakosra jutó fogorvosok számában, ezzel szemben a gyermekfogászati praxis az elmúlt években igencsak leértékelődött.

Eddig hat felnőtt- és négy gyermekfogorvosi körzetet működtetett az önkormányzat a városban. Ebből azonban hosszú ideje két gyermekfogorvosi praxis tartós helyettesítéssel működött. A körzetre mindössze egy fogorvos jelentkezett, ám ő sem foglalta el a praxist. A jelentkező ugyanakkor szándéknyilatkozatot tett, hogy vegyes praxisként ellátná a körzetet áprilistól.

Így az önkormányzat számára megoldásnak a vegyes körzetek kialakítása mutatkozott. Erről legutóbbi ülésén határozott is a képviselő-testület. A város összesen nyolc vegyes körzetet alakít ki. Így áprilistól az 1-es körzetben dr. Jones Eduard, a 2-es körzetben dr. Kuta Danuta, a 3-as körzetben dr. Kovács János, a 4-es körzetben dr. Bonifert Ferenc, az 5-ös körzetben dr. Somodi Pál, a 6-os körzetben dr. Hegel Zsuzsanna, a 7-es körzetben dr. Móritz Csilla, a 8-as körzetben pedig dr. Kóbor Zsófia biztosítja a fogorvosi ellátást. Az önkormányzat még korábban vállalta Mosonudvar lakóinak fogorvosi ellátását, ezt az új felosztásban a 8. számú körzetben biztosítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felértékelődött a szakma és az ösztöndíj

A Haller kivételével – itt várhatóan egy osztálynyival több indulna – ugyanannyi… Tovább olvasom