Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Festenek, alkotnak a föld színeivel!

„Fessünk a föld színeivel!" szlogennel indította útjára Mosonmagyaróvár a nemzetközi diák-alkotópályázatát.

Mosonmagyaróvár csatlakozott a „Festés a föld színeivel, alkotás természetes anyagokkal" című uniós projekthez. A város két legnagyobb vállalása a kreatív festőpályázat hazai lebonyolítása, valamint egy talajvédelmi interaktív kiállítás megvalósítása.

A festőpályázat különlegessége, hogy talajokból készítettek földfestéket. Különböző színű talajt gyűjtöttek, morzsoltak, szárítottak, majd szitáltak az Éltes-iskola diákjai. Ez az öt szín egészült ki öt ausztriai és öt szlovákiai földszínnel és alkot egy fadobozban festékkészletet, melyet a nevező iskolák február hónapban díjmentesen megkapnak. A doboz szöveges technikai segédletet és természetes kötőanyagot is tartalmaz.
A feladat közösségi alkotás létrehozása földszínekből, olyan, legfeljebb 1000 szavas kísérőszöveggel, melynek témája a talaj. (Részletek: www.soilart.eu és www.sondar.eu.)

A felvétel az osztrák projektnyitón készült, ahol a jelenlevők földszínekkel is alkottak.
A felvétel az osztrák projektnyitón készült, ahol a jelenlevők földszínekkel is alkottak.


A szervezők oktatási intézményenként legfeljebb négy közösségi munkát fogadnak el. Az alkotáshoz kizárólag természetes anyagokat használhatnak. A legjobb műveket 2012 májusában kétlépcsős eljárásban választják ki. A nyerteseket meghívják az ünnepélyes zárórendezvényre és értékes jutalmakat kapnak. A legjobb képek egy nemzetközi kiállítás részei lesznek 2012 őszén egy nemzetközi talajvédelmi konferencia keretében, majd vándorkiállításra indulnak. A pályázat kategóriái: 3–8. és 9–13. osztályosok.

A magyarországi műhely időpontja és helyszíne: február 2., csütörtök, 13–17 óra között Mosonmagyaróváron, a Fehér Ló Közösségi Házban (Szent István király út 140.). Jelentkezési határidő a pedagógusműhelyre és az alkotópályázatra: 2012. január 31.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárról vásárra járnak a Futurával

Miközben már utolsó fázisába érkeztek a Futura interaktív természettudományi élményközpont építési… Tovább olvasom