Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Feltárnák Szigetköz zenei múltját

A Kislaptáros Népzenekar a Szigetköz zenei múltját szeretné feltárni, összegyűjteni a még fellelhető dalkincset, zenei hagyományt és ezt tovább is adni. E céllal rendeznek nyári tábort és táncházakat.
A Kislaptáros zenekar a napokban már hatodszor szervezett zenés nyári tábort Dunakilitin. Az egy hét alatt a zene és a tánc állt a középpontban, de szövést, fonást, gyöngyfűzést is tanulhatott a 80 fős táborozó sereg. Az udvari zárókoncertet meghiúsította az eső, így a tornateremben adták elő műsorukat a táborozók.

A táborzáró: a Kislaptáros zenekar a napokban már hatodszor szervezett zenés nyári tábort Dunakilitin.
A táborzáró: a Kislaptáros zenekar a napokban már hatodszor szervezett zenés nyári tábort Dunakilitin.

–A vendégoktatók, akik nagyrészt a Váci Konzervatóriumból érkeztek, azzal búcsúztak, hogy talán nem is tudjuk, milyen szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen közösséget sikerült kovácsolnunk – mondta Keresztény Gyula, a zenekar vezetője.

Az együttes szeptemberben ünnepli 25 éves jubileumát a Fehér Ló Közösségi Házban egy táncházzal, ahova mindenkit meghívnak, aki valaha együtt zenélt velük. Táncos-zenés esteket egyébként is minden hónapban szerveznek kicsiknek és nagyoknak.

Az estek gyerektáncházzal kezdődnek, ahova már a totyogókat is várják. Majd fokozatosan bekapcsolódnak a felnőttek is. Emellett a Sűrű Rántás Népzenekör is várja a gyermekeket, ahol hegedűn, brácsán, nagybőgőn és furulyán tanulhatnak meg játszani Takácsné Pollák Rita vezetésével. Az együttesből kerültek már be a váci népzenei konzervatóriumba és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene szakára is. Tavaly óta a Kislaptáros Zenekar kíséri sok fellépésen a Gazdász Néptáncegyüttest is.

Olvasóink írták

  • 1. sururantas 2012. augusztus 07. 20:18
    „Tisztelt Szerkesztő!

    Egy adat tévesen került a cikkbe, sokan tették szóvá, ezért javítom: Ez már a 8. tábor, és második alkalommal van Dunakilitiben. Első kettő Rajkán volt, négyszer Dunaszigeten, majd kettőször Dunakilitiben.

    Tisztelettel: Takácsné Pollák Rita (a tábor szervezője)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáron a városban

Nyáron jóval többen választják a kerékpárt az autó helyett, ám a környezetet és önmaguk egészségét… Tovább olvasom