Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Emlékhely a tragédia évfordulójára

„Emlékhely állítását kezdeményezzük Philadelphiában és Mosonmagyaróváron a 2010. július 7-én történt tragédia kapcsán, mely során a 16 éves mosonmagyaróvári Schwendtner Dóra és a 20 éves hanságligeti Prém Szabolcs vesztette életét" – fogalmazott Rónai Péter, az elhunyt fiatalok családjait képviselő magyar származású ügyvéd, aki a napokban Magyarországon tartózkodik.
Rónai Péter, a szerencsétlenül járt családok ügyvédje közölte: az emlékhely megépítésének tervével megkeresik az intézmény igazgatóját és a város polgármesterét is.

A Kisalföld erről érdeklődött dr. Hansági Károly igazgatónál: „A gyerekek emlékükben őrzik az elhunyt diákjainkat, beszélnek a fájó eseményről. Természetesen nem zárkózunk el attól, hogy a tragédiával kapcsolatosan emléktáblát állítsanak az iskolában, hiszen mindketten gimnáziumunk tanulói voltak." Nagy István mosonmagyaróvári polgármester arról beszélt, hogy amennyiben a családok szeretnének egy emléktáblát az iskolában, akkor ezt a fenntartó mosonmagyaróvári önkormányzat engedélyezi.

– Dóra és Szabolcs szülei örülnek, hogy vége van a pernek és hazatérhettek otthonaikba. A tárgyalás sok szenvedést hozott számukra, sok szörnyűséget kellett átélniük. Fájó volt megtudniuk, hogy gyermekeik haláluk előtt szenvedtek. Megtudták, hogy a fiatalok hősként vesztették életüket, tanúk szájából hallhatták, hogyan is történt a tragédia – folytatta Rónai Péter. Az ügyvéd arról is beszélt, hogy a kapott kártérítés – 15 millió dolláron osztozik a két család – nem hozza vissza a szülők egyetlen gyermekeit. „A családok nem kaphatják vissza gyermekeiket, emiatt mindennap szenvedni fognak. De szeretném, ha új életet tudnának kezdeni" – fűzte hozzá a magyar származású jogász, aki azt szeretné, hogy a tragédia emléknapjára, július 7-re elkészülhetne az emléktábla a Kossuth-gimnáziumban.

Úgy tudjuk, hogy a szülők beszéltek az emlékhely kialakításának ötletéről, de egyelőre még a részleteket nem pontosították.Rónai egyébként a Costa Concordia ügyében négy túlélőt is képvisel.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2012. május 15. 13:24
    „Szerintem a két fiatalnak nyugalom kellene és nem az újságok címlapja! -”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Üvegtigris nem életem csúcsa - közönségtalálkozó Gáspár Sándorral

A mosonmagyaróvári FIÓK Ifjúsági Klubban Gáspár Sándor volt a vendég. Természetesen az Üvegtigrisről… Tovább olvasom