Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Elfogadták a kistérségi költségvetést

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás szerdai ülésén elfogadták az idei költségvetést, bár még módosításokra lehet számítani.
A pénzügyi bizottság támogatásával szerdán egyhangúlag fogadta el idei költségvetését a mosonmagyaróvári kistérségi társulás. Botos Gábor titkár elmondta: a normatív számok felülvizsgálata után ez még biztosan változni fog, a módosító előterjesztést később nyújtják be. A költségvetés az oktatási, szociális feladatok mellett a korábbi döntések megvalósítását és a kistérség működési finanszírozását helyezi előtérbe.

Az értelmi fogyatékosok otthona

Elhangzott: a napokban 4,9 millió forintot nyertek területfejlesztési feladatok ellátására – ez még nem szerepel a költségvetésben. Stipkovits Pál elnök hozzátette: az alapfeladatoknál csak a rendelkezésre álló összegig „nyújtózkodnak". Szentkuti Károly mosonmagyaróvári alpolgármester az értelmi fogyatékosok otthonának bővítéséről kérdezte a pénzügyi bizottságot. Botos Gábor válaszában kifejtette: a módosított költségvetés után tárgyalnak erről. A kistérség teljes egészében nem tudja vállalni a tervezés költségeit, a városnak is segítenie kell a finanszírozásban.

Fogorvosi ügyelet

Varga Kálmán polgármester (Rajka) a fogorvosi ügyelettel kapcsolatban megjegyezte: az egészségügyi törvény nem kötelezi 24 órás szolgálatra a vidéki fogorvosokat. Szolidaritásból néhány órát vállalnának, ám ha a város vállalta ezt a feladatot, akkor oldja is meg.
Petrovitsné Csendes Ibolya, a családsegítő központ vezetője elmondta: a gyermekjóléti szolgálatra 22, míg a családsegítésre 23 település jelentkezett. Minden településen hetente – egy napon – nyolc órát dolgoznak a hatékonyság és költségkímélés miatt főleg pályakezdő munkatársak.

A jelzőrendszertől a játszóterekig

A házi jelzőrendszeres segítségnyújtásra hat cég adott árajánlatot, március közepéig el kell indítani a szolgáltatást. A folyékony hulladék és az állati tetemek elszállításáról kiírt pályázatot kiküldték a településeknek: jelentkező a feladat elvégzésére valószínűleg nem lesz, ám a törvényi kötelezettségeknek így meg tudnak felelni. A játszóterekkel kapcsolatban elhangzott: a kistérség iskolázzon be szakembert, aki jóval olcsóbban minősíthetné a tagtelepülések ilyen létesítményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt a Boci csoki

Egy áruszállító teherautója motorterében próbált elrejteni néhány karton lopott csokoládét, amely… Tovább olvasom