Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egymástól tanultak zenélni Dunaszigeten

Hatodik alkalommal szervezte meg a Sűrű Rántás népzenei tábort a Talizmán Népzenei Egyesület Dunaszigeten. A tábor célja a szórakozás és a kikapcsolódás mellett a közös tanulás volt.

A Talizmán Népzenei Egyesület tevékenységének középpontjában a népzene oktatása, illetve az ehhez kapcsolódó rendezvények szervezése, a szigetközi hagyományok megőrzése, más tájegységek zenéjének megismerése áll. Az első népzenei tábor egy rajkai családi ház udvarából indult évekkel ezelőtt. Ez mára közel százfős összejövetellé nőtte ki magát. A kezdeményezés 2004-re nyúlik vissza, amikor a mosonmagyaróvári Kislaptáros Népzenekar tagjai gyermekeinknek és barátaiknak nyári tábort szerveztek, hogy népzenét tanulhassanak.

A tábor résztvevői a népzene rejtelmeivel ismerkedhettek az egy hét alatt.
A tábor résztvevői a népzene rejtelmeivel ismerkedhettek az egy hét alatt.

– A gyerekek először maguktól kezdtek el zenélni – mondja Takácsné Pollák Rita ének–zene tanár, a Kislaptáros Népzenekar tagja. – Ezt követően a próbák rendszeressé váltak. Egy hét alatt többet tanultak egymástól, mint a zeneiskolában egész évben. A gyermekek rövid idő alatt tehetséges zenészekké képezték magukat és zenekart alapítottak, amelyet Sűrű Rántás Népzenekörnek neveztek el. Tehetségüket hűen tükrözi, hogy az elmúlt két évben négyüket is felvették a Váci Konzervatórium népzene szakára.

A tábor szervezői úgy állították össze a programot, hogy abban helye legyen szórakozásnak és tanulásnak egyaránt. Résztvevői között volt tanuló és tanító, tizenéves népzenész és népzenekutató egyaránt. A programkínálat is színes: játékok, előadások, kézművesség, zene, dal, közös próbák. A programok zárásaként táncház várta az érdeklődőket.

Olvasóink írták

  • 1. Aladár66 2010. augusztus 02. 12:21
    „Fantasztikus volt!! Kisgyermekeim Márta és Lóránd nagyon élvezték. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a rántás tagjainak. v_@”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert és gyűjtés Ádám kezeléséért

Knopf Ádám nemsokára ünnepli hatodik szülinapját és még járni tanul. Születése közben kapott… Tovább olvasom