Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Ébred a sárkány! - Csütörtökön startol a Voluta fesztivál

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Voluta Nemzetközi Vízikarnevált a mosonmagyaróvári itató szabadstrandnál.
A programsorozat csütörtökön a Nemzetközi Lajta túrával indul. A túra Bruckneudorfból indul, a túrázók az első nap Zurndorfig eveznek le a folyón, majd péntek délután érkeznek meg Mosonmagyaróvárra, a Vízisport Egyesület csónakházához.

A 60 km-es evezős túra a „Határon átnyúló ökoturizmus és vízisport a Lajtán" című osztrák-magyar projekt keretén belül valósul meg, melynek fő célja az ökoturizmus, valamint a vízisportok népszerűsítése.

Szombaton az amatőr, vasárnap pedig a profi és gyermekcsapatok sárkányai mérkőznek majd meg egymással. Fotó: voluta.hu
Szombaton az amatőr, vasárnap pedig a profi és gyermekcsapatok sárkányai mérkőznek majd meg egymással. Fotó: voluta.hu


A fesztivál pénteken, a túrák beérkezésével veszi kezdetét délután 15 és 16 óra között. Ez a nap a helyi rockzenekarok napja lesz, 19 órakor a Mongooz zenekar lép majd fel elsőként, őket követi 20 órakor a Fortis, 21 órakor pedig a Tombstone zenekar.A sárkányversenyek szombaton indulnak majd reggel 9 órától, eredményhirdetésük 19 órakor lesz. A szombat este is színes programokkal tűzdelt, melyeket 20 órától az Okay Dance indít majd.

20:45-kor Badár Sándor, a Dumaszínház fellépője szórakoztatja az érdeklődőket, 22 órakor a Ladánybene lép fel, 23:45-kor idén is fellobban majd a Szent-Iván éji tűz, éjféltől pedig a színpan a Koktél zenekaré.Vasárnap a sárkányversenyek folytatódnak majd reggel 9 órától, a profi és gyermekfutamokkal. A vasárnapi nap a gyermekprogramok jegyében telik majd, 10 órától bütykölő gyermekfoglalkozások várják a kicsiket, 11 órától pedig a Mono Manó zenekar koncertje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvertek egy férfit a mosonszolnoki falunapon

Az italmérő sátornál a 48 éves férfit váratlanul érte az ütés a közelében állótól. Tovább olvasom