Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Ebek versenye az esőben

Közel nyolcszáz kutya, százharminchét fajta, ötszázharminc győztes cím és körülbelül ezerötszáz látogató. Ezek a nagy számok jellemezték a Mosonmagyaróváron minap tartott országos CAC-kutyakiállítást.

(illusztráció)
A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete mosonmagyaróvári szervezetének rangos eseményére öt országból összesen közel nyolcszáz négylábút neveztek.

A hűvös, esős idő ellenére több mint ezerötszázan látogattak ki a Lajta – Hanság Rt. irodaházának parkjába, hogy megcsodálják a rendkívül színes mezőnyt. A háromszáznegyvennégy nyilvántartott kutyafajtából százharminchét képviseltette magát a megmérettetésen. Hazánk szinte minden pontjáról, sőt, még a határainkon túlról – Szlovákiából, Cseh-, Horvát- és Németországból, valamint Ausztriából – is érkeztek ebek a kiállításra. A délelőtt folyamán a tizenhat nemzetközileg elismert bíró az FCI által előírt szempontok alapján választotta ki fajtánként a legszebb kutyát.
A bírálatok végeztével a fiatal felvezetők, tenyészpárok és tenyészcsoportok versenyével folytatódott a rendezvény, majd ezt követte a látványos „ best in show " program.
Itt kiválasztották a fajtacsoportok legszebb kutyáit, a legszebb baby, junior és veterán kutyát. A magyar fajták versenyét egy fekete puli nyerte. A kiállítás győztesének járó serleget egy újfundlandi gazdája vihette haza, a második helyen egy pointer végzett, a dobogó harmadik fokára pedig egy blood hund állhatott fel. A rendezvényen kiosztottak továbbá százhuszonkilenc Hungária-fajtagyőztes, százhuszonhárom Hungária Príma Junior, valamint kétszáznyolcvanegy CAC-győztes címet is.

A verseny eredményei

A fajtacsoportok versenyében első helyen végzett a pásztorkutyák közül egy sheltie, az őrző-védő használati kutyák mezőnyében egy újfundlandi, a terrierek közül egy airedale terrier. A tacskók legjobbjává egy rövid szőrű törpetacskót választottak, a kopók két csoportjában egy akita-inu és egy blood hound nyert. A vadászkutyák közt egy pointer, míg az angol vadászkutyáknál egy cocker spániel győzött. A társasági kutyák csapatában egy máltai selyemkutya, az agarak közül pedig egy grey hund volt a nyerő. A tenyészpárok versenyében Kovács László óriásschnauzerjei, a tenyészcsoportok mezőnyében Her Barbara német juhászkutyái voltak a legjobbak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kezdetektől az ismertségig

A falusi turizmussal foglalkozó, illetve ezt az ágazatot támogató szakemberek csütörtökön Szigetköz… Tovább olvasom