Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Családokat segítő Alzheimer-kávézó

Az Alzheimer-betegek családjainak hoz létre úgynevezett Alzheimerkávézót, szervez havonkénti találkozási alkalmat Mosonmagyaróváron a Gondoskodás Alapítvány.
Az első összejövetel április 13-án 17 órától lesz az Óvárosi kávézó és étteremben.

– A szociális területen dolgozva tapasztaltuk, mekkora az igényük a szellemi leépülésben szenvedőknek és hozzátartozóiknak is arra, hogy legyen egy hely, ahol szégyenkezés, kirekesztettség nélkül beszélhetnek gondjaikról. Egy biztos pont, ahol segítséget kaphatnak. Már érlelődött bennünk a gondolat, hogy találkozási alkalmat teremtünk nekik, amikor hallottunk a győri kezdeményezésről, az első hazai Alzheimer-kávézó létrehozásáról. Szervezője, dr. Menyhárt Miklós bőnyi háziorvos ráadásul mosonmagyaróvári származású. Szívesen segít minket – mondta el Zimmerer Károlyné, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Zimmerer Károlyné
Zimmerer Károlyné

Az Alzheimer Café Mosonmagyaróvár találkozói egy-
órás kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a betegeket gondozóknak, ugyanis amíg ők egymással beszélgetnek, egészségügyi szakemberek előadásait hallgatják, a demenciával élő hozzátartozóikkal önkéntesek foglalkoznak.

S a szervezők a mosonmagyaróvári összejöveteleken igazi kávéházi hangulatot szeretnének teremteni, verses, zenés műsorokkal, ugyanis a művészet bizonyítottan jól alkalmazható a szellemi leépülés kezelésében. A fellépést középiskolások vállalták, akik így előírt közösségi szolgálatukat teljesíthetik. A klubfoglalkozásokra a városkörnyéki településekről is várják az érdeklődőket.

Hazánkban a harmadik


Világszerte működnek Alzheimer-kávézók, ugyanis ez a szellemi leépüléssel járó kór egyre több időst érint. Hazánkban Győrben jött létre az első tavaly szeptemberben, s azóta megalakult a tatabányai is. A mosonmagyaróvári lesz Magyarországon a harmadik. Aki csatlakozni szeretne hozzá, az alapszolgaltatas@szocmkt.hu e-mail címen érdek- lődhet. Később Facebook-oldalt is működtetni akarnak a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó hajtott az árokba Bősárkánynál

Árokba hajtott egy személygépkocsi a 86-os főúton, Bősárkány és Jánossomorja között kedden késő… Tovább olvasom