Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Csacsit mentettek a vizesárokból Mosonmagyaróvárnál - fotó

Az állat a vízzel teli árokba csúszott és nem tudott mozdulni Mosonmagyaróvár és Károlyháza között.
Egy idős házaspár talált rá Mosonmagyaróvár és Károlyháza között a vasúti sínek menti vizesárokban a szamárra. A házaspár a közeli szántóföldön dolgozott, amikor felfigyeltek az állat hangjára.

A hideg víz majdnem a szamár hasáig ért, mozdulni sem mert. Vélhetően a meredek árokparton csúszhatott a vízbe. A megtalálását követően a mosonmagyaróvári Mancsvár Állatvédő Egyesülettől kértek segítséget.

Önkéntes segítőknek köszönhetően sikerült végül rövid idő alatt kimenteni a csacsit a vízből és megfelelő körülmények közé elhelyezni – kezdi a szerencsés végű történetet Vincze Éva, az egyesület elnöke.

A víz a szamár hasáig ért, mozdulni sem mert az árokban.
A víz a szamár hasáig ért, mozdulni sem mert az árokban.


Elmondta: telefonon hívta segítségül Markó Tamást és Tilinger Miklóst, egyikük kihúzta a szamarat az árokból és elszállította, másikuk pedig befogadta és azóta is gondozza. Vincze Éva hozzátette: a sikeres mentést követően még aznap nevet is adtak az idős állatnak, Szilvinek nevezték el.

Azóta sem jelentkezett gazdája az állatért. Az alapítvány elnöke szerint elképzelhető, hogy tulajdonosa egyszerűen elkergette az állatot, mivel többen látták korábban már a környező szántóföldeken bóklászni.

A patái nagyon elhanyagoltak voltak, amit azóta már rendbe tettek az állatvédők és állatorvos is megvizsgálta a csacsit. Vincze Éva úgy véli: biztosan elpusztult volna rövid időn belül a szamár a hideg vízben, ha nem találnak rá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A menekülők útján

Tovább olvasom