Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Büntetéssel fenyegetve járhat haza

Dunaremete - Néhány súlykorlátozó tábla kihelyezésével saját telephelyéről tiltották ki teherautóit egy dunaremetei vállalkozónak. Kanka Tibor mint mondja, több mint félmilliós gépjárműadót fizet az önkormányzatnak, ám járműveit így nem is használhatja. A polgármester szerint őt nem keresték még ez ügyben.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával újították fel néhány hónapja Dunaremetén az Arany János utcát. A burkolatcserét követően a támogatásról szóló információs tábla mellett minden irányból tíztonnás súlykorlátozást is kihelyeztek. A tiltás önmagában nem is lenne probléma a kis falu közepén áthaladó lakóutcán, ám több mint tíz éve ebben az utcában működik a település legnagyobb vállalkozása, aminek tevékenységéhez elengedhetetlen a negyventonnás kamionjainak használata.

Kanka Tibor cége 1998 óta foglalkozik erdészeti tevékenységgel, elsősorban fafuvarozással, tűzifagyártással. Jelenleg 20 embernek ad munkát, a falu legnagyobb adófizetője és az egyetlen alkalmazottakat foglalkoztató cége. A vállalkozó éppen ezért is tartja megdöbbentőnek, hogy teherautóit kitiltották saját telephelyéről, ezzel a cég működését lehetetlenítették el.

Korlátozás: Kanka Tibor nem érti, miként tilthatták ki kamionjait saját telephelyéről.
Korlátozás: Kanka Tibor nem érti, miként tilthatták ki kamionjait saját telephelyéről.

– A telephelyünket két oldalról lehet megközelíteni. A Püski felőli utcába már évek óta tilos behajtani teherautóval, ám ez nem is volt probléma, hiszen az Arany János utcán jártak a kamionjaink. Már közel tíz éve működik a cég, de eddig egyetlen panasz sem érkezett az utcában lakóktól a teherforgalom miatt. Az út felújítása óta csak szabálytalanul hajthatunk be a telephelyünkre. Szerencsére eddig még nem kaptunk büntetést emiatt, de ez bármikor megtörténhet. Többször megkerestem már a körjegyzőséget a megoldás érdekében, de nem történt semmi. Évente 1,2 millió forint adót fizetek az önkormányzatnak, ebből több mint félmillió a gépjárműadó. Azokért a teherautókért fizetem ezt az összeget, amiknek a használatát megtiltotta az önkormányzat. Így a vállalkozásunknak nem marad más lehetősége, mint kényszerből kivonni tevékenységét a faluból. Ezzel együtt az általunk fizetett adóbevételtől is elesik a település – hangsúlyozta Kanka Tibor, aki egyébként korábban polgármestere volt a falunak. 

Az ügyről Marovics Géza polgármester a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a vállalkozó személyesen őt még ezzel a problémával nem kereste meg, ha megtenné, biztosan találnának megoldást. A polgármester hozzátette: az utat a közelmúltban újították fel, erre a burkolatra negyventonnás gépjárműveket nem tudnak ráengedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százharminc képviselő írt alá Szigetközért

Mosonmagyaróvár - Százharminc országgyűlési képviselő írta már alá azt az állásfoglalást, mely a… Tovább olvasom