Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Aljegyzőből jegyző

Az eddigi aljegyzőt, Fehérné Bodó Mariannt választotta a képviselő-testület a város jegyzőjévé tegnap. A képviselők egyhangú szavazással döntöttek a két pályázó közül a hivatal új vezetőjéről.
Még februárban írt ki pályázatot a képviselő-testület a jegyzői állásra, miután a hivatal addigi vezetőjét a kormányhivatal hatósági főosztályának vezetésére kérték fel.

A meghirdetett pályázatra ketten jelentkeztek. Az egyik belső pályázó, míg a másik Kaposvárról jelentkezett. Az igazgatási és ügyrendi bizottság az elmúlt héten hallgatta meg a pályázókat, majd egyhangú támogatással Fehérné Bodó Mariannt, a hivatal eddigi aljegyzőjét javasolta a testületnek.

Fehérné Bodó Mariann
Fehérné Bodó Mariann

A képviselők tegnap döntöttek a jegyzői pályázatok elbírálásáról. A tanácskozáson Szabó Miklós (MPKE), az igazgatási bizottság elnöke elmondta: mindkét jelölt jó benyomást tett a bizottságra, ám a helyi tapasztalatok és az eddig végzett munkája alapján egyértelmű volt, hogy Fehérné Bodó Mariannt javasolják a tagok.

Pető Péter (Fidesz) a bizottsághoz hasonlóan vélekedett, mint mondta: a frakció is teljes mértékben elégedett az aljegyző eddigi munkájával, ezért őt támogatták. A testület végül egyhangú szavazással határozott Fehérné Bodó Mariann jegyzői kinevezéséről.

A döntést követően Nagy István polgármester kiemelte: fontos, hogy ebben a lényeges kérdésben egyhangú döntés született. Egyben kérte az új jegyzőt, hogy továbbra is legyen őrzője a szakmaiságnak és a jogszabályoknak a hivatalban. Fehérné Bodó Mariann megköszönte a testület bizalmát és ígérte, ezt követően is az eddigi elhivatottsággal végzi munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beregszásznak gyűjtenek

Adománygyűjtést szervez a mosonmagyaróvári önkormányzat a kárpátaljai testvérváros, Beregszász… Tovább olvasom