Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Agrármérnökök Európa mezőgazdaságának

Több mint kétszáz frissen diplomázott agrármérnök vehette át az ezt igazoló oklevelet dr. Ördög Vince dékántól a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán pénteken Mosonmagyaróváron.
A frissdiplomások mostantól a gyakorlatban hasznosíthatják a karon szerzett ismereteiket.
– Diplomájuk átvételével és a fogadalomtételükkel 203 agrármérnökkel és 61 szakmérnökkel lett gazdagabb az európai mezőgazdaság – fogalmazott ünnepi beszédében dr. Ördög Vince dékán az egyetem mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi karának diplomaosztó tanácsülésén tegnap Mosonmagyaróváron.

Javítani az elhelyezkedési lehetőségeket

Ördög Vince hangsúlyozta: az oktatómunka eredményessége az átadott oklevelek számával kifejezhető ugyan, de annak valóságos értékét a tanulmányi idő alatt megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazhatósága, az elhelyezkedési lehetőségek köre, nem utolsósorban pedig a magyaróvári diplomával megteremthető személyes anyagi jólét határozza meg. A felsőoktatás csupán akkor éri el igazi célját, ha a végzett hallgatók megfelelő munkahelyet találnak maguknak. A kar a végzett hallgatók elhelyezkedési, vállalkozási lehetőségeit szerette volna bővíteni, amikor néhány éve több mint húsz szakirány tantervét dolgozták ki. Ezt a lehetőséget az első pillanatban kihasznált, most végzett hallgatók közül százhúszan szereztek valamilyen speciális ismeretet, főként az EU-menedzser és vállalkozások pénzügyei szakirányon.

Doktorrá avatás

Dr. Tenk Antal oktatási és intézményfejlesztési rektorhelyettes Goda Mátyást, Gulyás Lászlót, Hingyi Hajnalkát, Kalocsai Renátót, Kertész Tamást, Kovács Tamást, Párkányiné Juhász Anitát, Pongrácz Lászlót és Szalka Évát ruházta fel azokkal a jogokkal, amelyek a doktorrá avatottakat megilletik, majd dr. Bíró Borbálának és dr. Soós Józsefnek adta át a habilitált doktori címről tanúskodó oklevelet.

Mintagazdaságok

Az ünnepi tanácsülésen adták át – immár negyedik alkalommal – a Mintagazdaság címet az annak megfelelt mezőgazdasági vállalkozók és gazdaságok számára. Növénytermesztésben és állattenyésztésben a bogyoszlói Cankó 2000 kft., sertéstenyésztésben a bágyogszováti Horváth Csaba családi gazdasága, a húsiparban a mosonmagyaróvári Kaiser Food Élelmiszeripari Kft., szőlőtermesztésben, borászatban a Neszmélyi Szőlőtermelő, Feldolgozó és Értékesítő Pinceszövetkezet, halgazdálkodásban a százhalombattai Tógazda Halászati Rt., csincsillatenyésztésban és szőrmekészítésben pedig a komáromi Wanger Csincsillatenyésztési Rendszer Kft. kapta a kitüntető címet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reformlépések a humánágazatban

Átszervezések nélkül nem lenne többé pedagógusi bérpótlék, intézményfelújítási keretnövelés s… Tovább olvasom