Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A válás után el kell számolni az eszközökről

Amint arról nemrégiben írtunk (Kisalföld, 2011. január 6. „Négyen váltottak ivóvíz-szolgáltatót"), Jánossomorja Mosonszolnokkal, Várbaloggal és Újrónafővel arról döntött, hogy január elsejétől az Aqua Szolgáltató Kft. üzemeltesse az ivóvíz- és csatornahálózatukat.
A Kisalföld információi szerint a Pannon-Víz a leválást követő elszámolás során százmillió forintnál is vaskosabb vagyonleltárt készített. Minderről Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Mindössze annyit jegyzett meg: „Nem emeltük a víz- és csatornadíjat az üzemeltetőváltás következtében."

Megkeresésünkre Tőke László, a Pannon-Víz zrt. elnök-vezérigazgatója a következő nyilatkozatot tette: „A Pannon-Víz zrt. alapszabálya és a szindikátusi szerződése, továbbá a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályozza a zrt.-ben lévő részvények értékesítési lehetőségeit és szabályait. Ezek alapján fogjuk a részvények adásvételét lebonyolítani.

Ezen túlmenően nyilván el kell számolni a felek között az eszközök vonatkozásában is. Készül egy tételes vagyonleltár, erről elsőként pénteken egyeztettünk. Az önkormányzat tájékoztatott bennünket arról, hogy külső szakértőt kér fel. Mi is megbízzuk saját szakértőnket." Tőke László hozzátette: „Abban bízunk, hogy fél éven belül le tudjuk zárni a folyamatot."

Olvasóink írták

  • 2. zopika02 2011. január 27. 10:01
    „Nehogy azt hidd, hogy az Aqua bármivel is jobb.”
  • 1. mérpontén 2011. január 26. 20:20
    „Remélem más település is csatlakozik a fenti 4-hez!
    Troger cég a PV!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babos Attila lett az SZFT új elnöke

Szerda délelőtti ülésén – Babos Attila személyében - új elnököt választott a… Tovább olvasom