Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A polgármester lett a kistérségi elnök is

Nagy Istvánt, Mosonmagyaróvár polgármesterét választották a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás tanácsának elnökévé a csütörtöki kistérségi ülésen, melyen több tisztségről is döntöttek.

Alakuló ülését tartotta csütörtökön a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás: a már ismert polgármesterek mellett újak is megjelentek. Sőt, hamarosan a mostani huszonhat településvezető mellé csatlakozik Mosonudvar október 3-án megválasztott első embere, Rinczki Lajos is, aki ugyancsak részt vett az ülésen.

– Közös akarattal, kellő erővel és lendülettel a kistérséget sikerre vinni – emelte ki a következő négy év célkitűzését Nagy István, Mosonmagyaróvár vezetője, aki köszöntötte polgármestertársait és sok sikert kívánt munkájukhoz. Ezt követően valamennyi polgármester bemutatkozott.

A Mosonmagyaróvári kistérség polgármesterei Botos Gábor munkaszervezet-vezetővel (jobbra).
A Mosonmagyaróvári kistérség polgármesterei Botos Gábor munkaszervezet-vezetővel (jobbra).

A tanácskozáson titkos szavazáson egyöntetűen arról döntöttek, hogy a következő négy évben is a mosonmagyaróvári polgármester töltse be a kistérségi tanács elnöki funkcióját. A szigetközi térségből Majthényi Tamást (Halászi), a Mosoni-sík településvezetői közül Török Sándort (Mosonszolnok) jelölték, majd választották meg alelnöknek. A pénzügyi bizottság elnöke továbbra is Kurunczi Károly (Jánossomorja) marad. Az ő munkáját segítik: Csaplár Zoltán (Mecsér), Juhász József (Hédervár), Szőke László (Hegyeshalom) és Tatainé Popp Rita (Ásványráró) bizottsági tagok.

Továbbá arról is határoztak, hogy a megyei területfejlesztési tanácsba és a Szigetköz – Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanácsba Tóth Istvánt (Dunasziget), a regionális fejlesztési tanácsba Majthényi Tamást delegálják.

A Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás már meglévő elnökségi tagjai közé beválasztották Kammerhofer Róbert (Bezenye) és Kovács Gábor (Lébény) polgármestert.

Az oktatási, szociális és közbeszerzési bizottságok tagjairól következő ülésén dönt a kistérségi társulási tanács.

Olvasóink írták

 • 11. lacika1967 2010. október 31. 07:35
  „Pofátlan!!
  Rászolgálsz a nevedre és pofátlanul hazudozol.Az előd ott sem volt. A beszédet évek óta Nagy Zoltán úr mondja.”
 • 10. Pofátlan 2010. október 25. 15:43
  „Sajnos az új ásványrárói polgármester asszony nem vette a fáradságot hogy felszólaljon a helyi 56-os megemlékezésen. Pedig elődje minden évben mondott beszédet.”
 • 9. hogyisne 2010. október 25. 09:29
  „Na de hogy egy polgármester asszony farmerben jelenjen meg egy ilyen fotózáson.... szomorú :( Nincs egy szoknya meg egy blúz/blézer a ruhatárukban ezeknek a hölgyeknek????”
 • 8. KoPi 2010. október 23. 16:50
  „7. hozzászólás Abrafax 2010.10.23. 16:33:
  Látom rendelkezel Rejtő műveltséggel. :-)))”
 • 7. Abrafax 2010. október 23. 16:33
  „3-hoz
  ... a kőfaragás és a balettáncolás is...
  :)”
 • 6. Abrafax 2010. október 23. 15:59
  „2-höz
  Vannak szépülő, élhető, fejlődő kisközségek és agilis, és/vagy rutinos falusi polgármesterek.
  De azért elég kézenfekvő, hogy a jelenlegi felállásban kistérségi társulás elnöke a kormánypárti ogy. képviselő - székhely polgármestere legyen.
  A "kistérségi társulás" nevű agymenést remélhetőleg úgyis leváltja a járás.”
 • 5. agihk 2010. október 23. 09:00
  „mindenkinek megadatott az a lehetőség hogy jelöltesse magát...miért nem élt vele az aki most panaszkodik, vagy inkább irigykedik???”
 • 4. jobbám 2010. október 22. 22:07
  „Az egész országban így van sweta! Mindenhol a legnagyobb város polgármestere kapja ezt a címet /választókerületenként/...a tudatlanság és a rosszindulat az ilyen embereknél, mint te hihetetlen erővel tör ki...mióta is polgármester Dr. Nagy István? 8 napja? Viccelsz ugye, amikor ilyen badarságokat írsz? A protokoll és az illem is megkövetel ám bizonyos eseményeket stb., de persze ezt is biztos nehezen érted majd meg.

  Majd négy év múlva reklamálj, ha nincs kész valami! (kíváncsi lennék, vajon voltál-e szavazni)

  Hajrá Mosonmagyaróvár!

  jobbám”
 • 3. coment 2010. október 22. 21:59
  „A méhészkedés is elég munkaigényes...”
 • 2. sweta 2010. október 22. 11:20
  „Na,ennyi címmel aztán lehet hatékonyan dolgozni.Egy személyben képviselő, polgármester, kistérségi elnök... Ígért nekünk "Móvár"-ra( a legidiótább határozat az országban) 15 km Új járdát és kerékpárutat. Az évi 3,75km. Lassan illő lenne nekiállni... Nem csak mosolyogni a képeken... Jah, 1 m2 aszfaltozás 5000ft. Kezdhetnék mindjárt a Bólyai iskola előtt a kerékpárúttal, mert az életveszélyes. Köszönjük!”
 • 1. jobbám 2010. október 21. 22:08
  „Gratulálok Dr. (!!!) Nagy István Polgármester Úrnak!

  Kedves Kisalföld! Nem tudom milyen új protokoll ez, hogy nem írják ki az emberek teljes (személyigazolványban szereplő!!!) nevét, de egy kicsit erőltetettnek tűnik, régen vajon miért nem így volt? Túl sok a doktor talán?

  Lassan már a vezetékneveket sem fogják kiírni:), ugyan minek? Szerintem nevetséges és egyben felháborító, hogy nem írják ki egy ember teljes (!) nevét!!

  Még egyszer gratulálok!

  Jó és eredményes munkát!

  jobbám”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőnők: a hiány ellenére nincs ellátatlan területük

˝Nagyfokú csökkenést nem tapasztaltunk a gyermekvállalási kedv tekintetében, bár tény, hogy a családok meggondolják a második, harmadik gyermeket.˝ Tovább olvasom