Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A mosonmagyaróváriak IV. helyen végeztek a K&H pénzügyi tudásversenyének országos döntőjében

Lezárult a tanév eleje óta zajló K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny, amely összesen több mint 600 általános iskolai tanulót mozgatott meg országszerte 89 iskolából.

A döntőbe került 5 csapat közül alsós kategóriában a mosonmagyarovari Bolyai János Általános Iskola negyedik lett. A K&H támogatási stratégiájának egyik kiemelt területe, a fiatalok oktatása jegyében indított versenyben a gyerekeknek játékos feladatok, gyakorlati példák megoldásán keresztül kellett bizonyítaniuk pénzügyi tudásukat. A K&H nemcsak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta.„Fontosnak tartjuk, hogy már a gyerekek is elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és tudatos döntéseket hozzanak. Ezért 2009-ben az általunk szponzorált Ez kész! Pénz! című pénzügyi oktató rajzfilmsorozatból 4000 DVD-t jutattunk el a magyarországi általános iskolák számára, valamint egy videó-készítési versenyt is rendeztünk a pénzügyekhez kapcsolódóan. Nagy öröm számukra, hogy a legújabb kezdeményezésünk, a 2010/2011-es tanévben meghirdetett K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny során több mint 600 tanulót ösztönözhettünk arra, hogy merjék próbára tenni pénzügyi ismereteiket.Köszönjük a felkészítő pedagógusok áldozatos munkáját, és gratulálunk minden bátor kisiskolásnak, hogy bizonyította tudását és kreativitását a versenyben. Bízunk benne, hogy a felkészülés és a verseny hozzájárult ahhoz, hogy felnőttként okos pénügyi döntéseket hozzanak, és ezáltal is teljesebb életet élhessenek" – mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első, online fordulójára országszerte 89 iskolából összesen 150 csapat nevezett, majd a második fordulóba 50 jutott tovább. A regionális középdöntőkben - Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött - alsós és felsős kategóriában versenyeztek egymással a csapatok. A feladatok között kvízkérdések, gyakorlatias feladatok, háztartási, pénzügyi feladványok is szerepeltek. A gyerekeknek többek között meg kellett tippelniük különböző termékek árát, fel kellett ismerniük és elhelyezniük a világtérképen számos ország pénzét, pénzügyi szituációs játékban kellett helyt állniuk, és be kellett bizonyítaniuk, hogy értenek az online rendeléshez. A döntőben formanyomtatványok kitöltésével, családi költségvetés összeállításával kellett megbirkózniuk a csapatoknak, valamint a gyerekek beleélhették magukat a biztosítással foglalkozó szakemberek szerepébe is.


A verseny az alábbi eredménnyel zárult:

alsós kategória

I. helyezett: Sztárai Mihály Általános Iskola - Pécs

II. helyezett: Békési Kistérségi Általános Iskola - Kamut

III. helyezett: Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata - Ajka

felsős kategória

I. helyezett: Zrínyi Miklós Gimnázium - Zalegerszeg

II. helyezett: Bárdos Lajos Általános Iskola - Dunakeszi

III. helyezett: Bonifert Domonkos Általános Iskola - Szeged


A K&H Csoport az első helyezett csapatok számára egy 3 napos, a második helyezett csapatok számára egy 2 napos balatoni nyaralást, a harmadik helyezett csapatok számára pedig csillebérci Kalandpark belépőt biztosít. A K&H Csoport a verseny során nemcsak a kiválóan szerepelt csapatokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta. Az első helyezett csapatok iskolája bruttó 750 000 forint értékű, a második helyezett bruttó 450 000 forint értékű számítógép-, a harmadik pedig 50 000 forint értékű sportszer-támogatásban részesült. Az első három helyen végzett csapatok felkészítő pedagógusait a K&H Csoport 50 000 forintos ajándékutalvánnyal jutalmazta.

A K&H Csoport az első forduló legjobb pályamunkáinak kiválasztására és a döntő zsűrizésére Dr. Balogh Virágot, a Gazdasági Versenyhivatal, Fogyasztóvédelmi Iroda vezetőjét, Szalay Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központ vezetőjét, Bíró Pált, az R-time ügyfélkapcsolati igazgatóját és Kohári Editet, Frame Film Kft. ügyvezető igazgatóját kérte fel.

A verseny további részletei a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőgazdászok ˝bőrben˝ - egyetemi hallgatói napok

Az idei Moha, azaz a Mosonmagyaróvári Hallgatói Napok a hétvégén zajlott az egyetemen. Az előző… Tovább olvasom