Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A gyújtogatás óta félnek a társasház lakói

Szabó Miklós polgármester és Zalán Zsolt, az építési osztály vezetője a lakókkal a támogatási formákról, a közbiztonság megerősítéséről egyeztetett a múlt szombati – vélt – gyújtogatás nyomán.

A lakók, különösen a gyerekek, még most is félnek a házban.

A tűzkárok felszámolása még nem oldja meg az itt élők problémáit, a közbiztonság megerősítésére lenne szükség – hangsúlyozták az Enge János utcai társasház lakói pénteki találkozásunkkor. Amint arról korábban írtunk, szombat éjszaka nyílt láng okozta tűzben kiégett a mosoni épület lépcsőháza. Az ügyben a rendőrség közveszélyokozás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Szabó Miklós polgármester és Zalán Zsolt, az építési osztály vezetője pénteken látogatott el a bajba jutott családokhoz. A városvezető elmondta: – A társasházból egy család ötvenezer forintra jogosult a krízisalapból. Aki már kapott segélyt, azt 7 ezer, a többieket 14 ezer forinttal tudjuk támogatni és számítunk a cégeink segítségére is.
A lakók közbiztonság megerősítésére vonatkozó kérdésére kifejtette: egyeztetnek a rendőrséggel és a közterület-felügyelőkkel, hogy figyeljenek erre a területre és igyekeznek fellépni a nem megfelelő életvitelt folytató lakókkal szemben. A találkozón többek közt szó esett arról is, hogy a társasház melletti utat egy kerítéssel zárják le. A megbeszélésen a társasházzá alakulás kérdése is felvetődött. Eddig egy üresen álló lakás jelentett ebben akadályt.

Szabó Gyula a Kisalföldben olvasott a tűzesetről. – Felvettem a kapcsolatot a polgármesterrel, egyeztettünk arról, hogy miben tudnánk támogatást nyújtani. A Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. vállalja a homlokzat felújítását, a közös bejárati ajtók cseréjét, a lépcsőházfestést és a járólapok pótlását. Ez az első eset, hogy ilyen ügyben nyújtunk segítséget.

A mosonmagyaróvári vállalkozás állja a mintegy egymillió forintos munkálatot. Ezen túl a lakóknak kell finanszírozniuk a gázcsövek és kazánok cseréjét, mely egy árajánlat szerint 2,5 millió forintjukba fog kerülni. A biztosítótársaság munkatársa ígérte, hogy azoknak, akik rendelkeznek biztosítással, megtéríti a lakásbejárati ajtók, gázkazánok árát.

A lakók szerint ezzel azonban még nem oldódik meg a probléma: sokan attól félnek, hogy a szombati vélt gyújtogatással még nem zárult le az ügy. Egy kisgyermekes édesanya elmondta, a nagyobbik gyerek minden este rettegéssel fekszik le, legszívesebben elköltöznének a környékről, de a lakás – főleg ezek után – eladhatatlan.

Olvasóink írták

 • 4. jánosi 2009. október 07. 21:45
  „Amíg a lapáttenyerű B. Józsi volt a mosoni körzeti megbízott rend volt, igaz még voltak jogai a rendőrnek is, nem
  hurcolták meg ha intézkedett ( belefért egy -egy makarenkói füles is ami érdekes módon hatásosabb volt a romáknál, mint a ma kötelező tizoldalas jegyzőkönyv ! )”
 • 3. RickCartman 2009. október 04. 19:22
  „majd ha jövőre megújul az Erzsébet tér, talán végképp eltűnnek onnan(szerintem egyszerű rendőri kérdés, az integető lányok is évekig csúfították a mosoni Fő utcát, aztán milyen szépen eltüntették őket)”
 • 2. rivotril2mg 2009. október 03. 23:49
  „az a gond hogy ebbe a retkes mosnba polgárőr is olyan hogy szarrá verik mert egy utolsó csicska, de azt viszont örömmel tapasztalom hogy a szökőkútnál mintha csökkent volna a szétszotyizó,köpködő,milyen telefonod van tesvírem tipusu emberek létszáma,bár szerintem csak a hőmérséklet csökkenés okozza ezt a fajta változást”
 • 1. KisVadföld 2009. október 03. 13:31
  „moderálva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárút, közbiztonság

Jánossomorja - Állami utak felújításáról, a város közbiztonságáról, a migráció kellemetlen… Tovább olvasom