Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

1,2 milliós gázszámlát kaptak Szépék

Hegyeshalom - Több mint egymillió forintos gázszámlát kapott egy hegyeshalmi nyugdíjas házaspár pénteken. A szolgáltató hétfőig adott haladékot a gigantikus összeg kifizetésére. Az idős házaspár biztos abban, hogy csak elírás történt, hiszen mindig rendesen fizették a számlákat, mindezt pedig a csekkekkel igazolni is tudják.

A meglepetéstől percekig szinte levegőt sem kapott a hegyeshalmi Szép házaspár, amikor pénteken kibontották a gázszolgáltatótól kapott levelet. Az idős házaspárnak ugyanis az elszámoló számla szerint nem kevesebb mint 1.188.602 forintot kell befizetnie. A több mint egymilliós számla kiegyenlítésére ráadásul mindössze a mai napig kaptak haladékot. Szép Mihály és felesége biztos abban, hogy a gázszolgáltató követett el hibát a számla kiállításánál, hiszen mióta bevezették otthonukba a gázt, folyamatosan és rendesen fizetik a díjakat, soha nem volt elmaradásuk, mindezt évekre visszamenően csekkekkel is bizonyítani tudják.

– Először nem hittem a fülemnek, amikor a feleségem felolvasta a számla végösszegét – mondja Szép Mihály, miközben mutatja lapunknak a horribilis összegű számlát, valamint az eddigi befizetéseket igazoló csekkeket. – Majdnem szívrohamot kaptunk mindketten a hatalmas összeget látva. Teljesen kétségbeestünk, hiszen kettőnk kis nyugdíjából lehetetlen kifizetni ekkora összeget.

A számla alapján összesen 19.062 köbméter gázt fogyasztottunk, ami lehetetlen, hiszen a kis családi ház fűtésére és főzésre használjuk csak.
Ekkora mennyiséget szerintem egy nagyüzem sem fogyaszt. A házat három éve éppen azért szigeteltük le és kicseréltük a nyílászárókat is, hogy megtakarítást érjünk el. Havonta átlagosan 20 ezer körüli szokott lenni a gázszámlánk, amit rendesen fizetünk is. Az eddigi elszámoló számlákon soha nem volt hátralékunk, ezért is furcsa most ez a hatalmas összeg.

– Minden bizonnyal tévedésről van szó. Vélhetően a gázóra állásában történt elírás, ez azonban biztos, hogy a szolgáltató hibája, hiszen a leolvasáskor még egyeztek a számok. Mindezt bizonyítani tudjuk az eddigi leolvasásokról készült nyugtákkal, mint ahogy az összes befizetésről is megvannak az igazolószelvények.

– A számla kézhezvételét követően, még pénteken próbáltuk hívni a megadott ügyfélszolgálati telefonszámot, hogy tisztázzuk a félreértést. Noha a levélben azt írták, egészen estig fogadják a bejelentéseket, hiába hívtuk egész nap a számot, senkit sem értünk el. Ügyintézővel nem tudtunk beszélni, csupán a gép utasításait hallottuk. Kétségbeesettek vagyunk, hiszen a pénteken kézhez kapott számlán a megadott fizetési határidő hétfő. Az esélyét sem adták meg, hogy tisztázzuk a szolgáltatóval a dolgot. Természetesen nem tudjuk és nem is akarjuk befizetni ezt az összeget, hétfőn a győri ügyfélszolgálati irodában próbáljuk tisztázni a félreértést. Nem tudom elképzelni, miként történhetett ekkora tévedés, nem hiszem el, hogy a szolgáltatónál senkinek sem tűnt fel egyrészt a hatalmas összeg, hiszen tudniuk kell, mekkora alapterületű a házunk, másrészt pedig a gázóra kezdőállása elírásának is ki kellett volna derülnie – vélekedett Szép Mihály.

Ha tévedés történt, kiigazítják

Vasárnap az Égáz-Dégáz hibabejelentő szolgálatát értük csak el. Készségesen segítettek volna a számlaügyet tisztázni, de ők nem az ilyen – vélhetően – hibák elhárításáért vannak. Azt azonban megtudtuk, ma az ügyfélszolgálat szívesen áll majd a család rendelkezésére, és nem kell izgulni a határidő miatt, ha tévedés történt, még időben kiigazíthatják azt.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. november 04. 21:08
    „4. hozzászólás matriné 2008.11.04. 20:41

    Valóban egyet kell érteni azokkal, akik akár naponta leolvassák vezetik egy naplába a szolgáltatók mérői állását, és ha az eltér a megszokott napi fogyasztástól, akkor azt jelezni kell a szolgáltatónak azonnali kivizsgálásra.Hisz a mai korban nem analfabéták az emberek csak annak nézik Őket egyes íróasztal-kisasszonyok. (Mineki kell ez két cikkben is közölni?)”
  • 1. fogyasztó 2008. november 04. 08:04
    „Most olvasom hogy kizárt a tévedés,nem a szolgáltató tévedett.Hát akkor ki,eltudják képzelni,hogy a két kisöreg elfogyasztott 19ezer köbméter gázt, megnézte e valaki néha a gázórát”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsan változtattak az átkelő forgalmán

Hegyeshalom - Az első nap rossz tapasztalati alapján máris változtatattak a hegyeshalmi átkelőn az… Tovább olvasom