Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kisfilm konferencia a Mediawave Együttléten

A magyar törpe a legnagyobb a világon - ezzel a címmel rendeznek konferenciát a Mediawave Együttléten május 2-3 között.

A konferencia célja a műfaj hazai helyzetének bemutatása és kitekintés más országok kisfilmes életébe. A fesztivál idei tematikájához kapcsolódva a Magtár Művészeti Alapítvány kerekasztal-beszélgetést rendez a nők háborúkban való szerepéről.

Már javában futnak a filmes és zenei programok a Mediawave-en, ahol a mai nappal a Filmművészeti Egyetem Nekem Budapest című filmjével kezdetét vette a Mediawave Film fórum konferencia is, amelynek témája a kísérleti kisjátékfilmkészítés lehetőségei. Fókuszban Magyarország, Románia, Szlovákia, Bulgária és Szerbia filmjei.

A fórum keretein belül péntek reggeltől több magyar kisfilmet mutatnak be a daazo.com válogatásában, majd délben Monory-Mész András médiaszakértő moderálásában kezdetét veszi a beszélgetés. A pénteki nap felkért hozzászólói: Felméri Cecília, Sapientia Egyetem (Románia), Prikler Mátyás filmrendező (Szlovákia), Stefan Kitanov, a Sofia Film Fesztivál igazgatója (Bulgária), Boris Mitic fimrendező (Szerbia).A konferenciával párhuzamosan zajló kerekasztal-beszélgetés is lesz pénteken 16:00-kor a Dunai bástyában, ennek témája a nők szerepe különböző kultúrákban és különböző korokban háborúk, társadalmi konfliktusok elkerülésében. Az első világháború kitörésének közelgő 100. évfordulója alkalmából a Magtár Művészeti Alapítvány 4 évre tervez programokat a háborúkkal, társadalmi szintű konfliktusokkal kapcsolatban. A beszélgetés célja a konfliktusok, válságok elkerülésének, illetve gyors megoldás lehetőségének keresése. Az eseményre olyan filmalkotók érkeznek, akik az együttlétre nevezett alkotásaikkal a témához kapcsolódtak, valamint a témában elismert újságíró, történész, pszichológus és szociológus.

A rendezvény első része annak a sorozatnak, amely hasonló módon szeretné feldolgozni a kisebbségek szerepét a háborús vagy krízishelyzetekben, a bűnbak-keresés mechanizmusát, a szélsőségek megjelenésének általános vonásait, a társadalom egészét torzító hatásokat, a konfliktusok utáni helyzetet, az öntisztulást, a társadalom szintű katarzisélményt.

A Film fórum részletes programja a Mediawave honlapján található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenei pezsgés a Mediawave-en II.

A Tóth Viktor Tercett Leena Conquesttel, a Hamid Drake Duo Iva Bittovával lép fel. Visszatérő vendég… Tovább olvasom