Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Rudy bácsi és a minnesotai mínuszok

Rochester. „Mi az, hogy a jég beszakad? Milyen műrostos jég van ott? Itt a Mississipin megy egy rendes autóút keresztül, amit hótolóval pucolnak. Aki megnézi a képeimen, mekkora a hó, utána kimehet a Baross útra fürdőruhában." – írta az Egyesület Államokban élő olvasónk.
„Épp most jöttem be, kipucoltam a járdát, a hőmérséklet kint -18 F, illetve -28 Celsius-fok. Tovább nem is mondom mivel ilyen ott nem létezik.


Küldök egypár képet a havas tájról. 12-én reggel kezdődött. Itt a -10 fok volt. Esett a hó, vagy 20 centiméter. Ez látható a képeken. Utána jött a szél, 70 kilométeres és hozta a hideget. Ilyenkor a forgalom megáll, mivel a hófúvástól nem lehet látni. Kemény a tél, illetve minden kemény és nincs Viagrára szükség. A jég nem szakad be, itt van gerenda alatta.


Ezt a téli vihart úgy hívják, hogy Blizzard. A város Rochester, az állam Minnesota, vagy 200 kilométerre délre Minneapolistól és vagy 100 kilométerre nyugatra a Mississipitől. Otthona a Mayo Klinikának. 100.000 ember lakosa van, több mint 6.000 doktorral, meg ugyan annyi Phd-vel. Úgy lehetsz itt doktor, ha világos nappal ki tudsz herélni egy baglyot az erdőben, úgy, hogy ne ébredjen fel. 35.000 ember dolgozik a klinikán. Évente több millió beteg jön ide. Nagy a hotel és a vendéglátás. Van kivizsgálás, operálás, naponta 1200 és 1300 között. Meg laboratóriumok, kivizsgálásra meg kutatásra.


Csak megjegyzem: nyáron a hőmérséklet lehet 40 fok. Van meleg is, meg van hideg is. Pár napig most még hideg lesz, ma estére megint havat mondanak és utána megint szél és hideg lesz.


Legyetek jók. Keep warm. Én most elmegyek a clubba gyalogolni. Sok szerencsét."

Rudy bácsi

Olvasóink írták

  • 1. O.Cs. 2009. január 16. 08:54
    „Drága Rudy bácsi!

    Imádom az ilyen időt én szívesen élnék ott!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiút kölcsönzött dolgozóknak?

Győr - Száz-százötven hivatásos jogosítvánnyal rendelkezőnek tud megélhetést ajánlani a honvédség.… Tovább olvasom