Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Gyorskezű ázsiai figarók

Már nem csak olcsó cipőkkel, ruhákkal jelentenek konkurenciát Dél-Európában a kínaiak, a fodrászoknak is versenytársai. Erről lapunknak Olaszországban élő olvasónk, Sánta Anikó írt.

„Már olasz fodrászoknak is versenyezniük kell keletről érkezett kollégáikkal. Ezentúl nem csak az iparnak és a kiskereskedelemnek kell számot vetnie a kínai áruk konkurenciájával, amely elsősorban a kispénzűeket célozza. Erről mostanában sokat beszélnek itt az emberek. Egyrészt mivel egyre többen megkedvelték és ismerőseik körében népszerűsítik az olcsó, gyorskezű figarókat, másrészt a média is figyelme középpontjába állította a jelenséget, miszerint a milánói Chinatownban gombamódra szaporodnak a fodrászüzleteket. Sőt, egyre nő a frizuráért ingázók tábora is: sok vendég más városokból érkezik hajat vágatni." – írta Anikó és rögtön hozzátette: tudnunk kell, hogy ezek az üzletek távolról sem hasonlítanak az olaszoknál megszokott, igényesen berendezett szalonokhoz, ahol kávéval, teával kínálják a vendéget, amíg várakoznia kell, s márkás pakolásokkal kezelik hajkoronáját.

A kínai változat Anikó szerint meglehetősen egyszerű: néhány szék és tükör, fésű, kefe és olló, s kész a berendezés. Beszámolója alapján néha a tisztaság is kívánnivalót hagy maga után, viszont sokan nem engedhetik meg maguknak a belvárosi elegáns szalonok árait.

A kínai fodrászokhoz olyanok járnak, akiknek minden euró számít: diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, bevándorlók. Az ázsiai figarók másik előnye, hogy minden nap, még vasárnap is reggeltől késő estig nyitva tartanak és akár százötven vendég haját is levágják naponta. „A milánói »low cost« fodrászokat internetes fórumokon ajánlják egymásnak a kuncsaftok, tapasztalatokat cserélnek a szolgáltatás minőségéről, amiről anyagi okokból egyre inkább sokan kénytelenek lemondani." – írta olvasónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi sütemény olaszosan - Rekordméretű torrone

Tovább olvasom