Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vatikáni incidens: több éve kezelték pszichiátriai problémákkal a 26 éves hölgyet

Több éve kezelték pszichiátriai problémákkal a pápát a karácsonyi vatikáni misén elsodró nőt - jelentette szombaton az olasz média az olasz-svájci állampolgárságú nő, Susanna Maiolo szűkebb hazájából érkező információkra hivatkozva.

Svájci források szerint a 26 éves nő Frauenfeldbe, a svájvi Thurgau kanton központjába való. A Teleturi helyi tv-csatorna információi szerint Maiolo 2006 és 2008 között pszichiátriai problémákkal többször hónapokon át tartó klinikai kezelésre szorult a városban. Maiolót csütörtökön őrizetbe vette a vatikáni csendőrség, majd a Vatikánhoz közeli Szentlélek klinikára szállították át, ahol pszichiátriai osztályon áll kezelés alatt.

Orvosainak azt bizonygatta olasz sajtójelentések szerint, hogy "nem akart kárt okozni a Szentatyának". A korlátokon átugorva a különben fegyvertelen Maiolo a pápához akart eljutni, de a biztonsági szolgálat elsodorta, s eközben rántotta földre XVI. Benedek pápát. A katolikus egyházfőt azonnal felsegítették, s - mivel láthatóan nem esett baja - azonnal folytatta a csütörtök éjszakai karácsonyi szertartást. Maiolo egy évvel ezelőtt már megpróbált a pápa közelébe férkőzni, de akkor idejében megakadályozták szándéka megvalósításában, s az esetnek nem lett különösebb következménye.

Az olasz-svájci nő ügyét a vatikáni igazságszolgáltatás szervei vizsgálják, a Szentszék törvényei szerint történik az eljárás. Az olasz hatóságokat csak vatikáni kérésre lehet bevonni az ügybe, az olasz-vatikáni konkordátum előírásai alapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beomlott egy épülő híd Indiában, legalább negyven halott

Legalább negyven ember vesztette életét rendőrségi források szerint Indiai nyugati részén, egy épülő… Tovább olvasom