Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Újfajta rakétákat fejleszt Észak-Korea

Az új rakéta harcászati atomfegyverek célba juttatására lesz képes.
A Csunan Ilbo dél-koreai hírszerzési információkra hivatkozva közli, hogy augusztus 14-e óta Észak Korea három kísérletet hajtott végre újfajta, KN-10 típusú, kis hatótávolságú rakétákkal, amelyek - Szöul szerint - képesek atomtöltetek továbbítására.

"Megvizsgálva a felbocsátott rakéták repülési sebességét és röppályáját, arra a következtetésre jutottunk, hogy az elmúlt hónapban háromszor kipróbált rendszer új fejlesztést jelent" - közölte a lappal egy kormányzati forrás, amely szerint elemzők és hírszerzési információk alapján Szöulban úgy gondolják, hogy ezek a rakéták harcászati atomfegyverek célba juttatására valók.

A rakéták hatótávolsága 200 kilométer. Jóllehet Észak-Koreának már vannak ilyen, kis hatótávolság rakétái, újabbakkal kísérletezik, hogy erősebb fegyverekre tegyen szert. A dél-koreai hírszerzés szerint az új taktikai rakéták fejlesztése 2010-ben kezdődött.

Észak-Koreának már most vannak olyan rakétái, amelyek képesen jelentős katonai objektumok megsemmisítésére Dél-Korea területén, beleértve a Szöultól mintegy 70 kilométerre délre lévő, pjongteki Humphreys támaszpontot is, ahová 2016 végéig áthelyezik az összes, Dél-Koreában szolgáló amerikai egységet. Ott fog állomásozni a közös, dél-koreai-amerikai hadosztályt is, amely létrehozásáról szeptember elején állapodott meg a két ország.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek a légicsapások az Iszlám Állam ellen

Az amerikai hadsereg és a partnerországok erői vegyesen vadászgépekkel, bombázókkal és Tomahawk… Tovább olvasom