Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Újabb videofelvételek Fidel Castróról a kubai televízióban

A kubai televízió szerdán újabb Fidel Castróról készített videofelvételeket mutatott be, pontosabban annak a felvételnek a hosszabb változatát tárta a nyilvánosság elé, amelyet már vasárnap is sugárzott.

Vasárnap hét percig volt látható, amint a visszavonult kubai vezető venezuelai diákokkal társalog. A szerdán adásba került felvétel már 24 percig tartott.

A sportöltözéket viselő, 83 éves Castro látszólag jól nézett ki, arckifejezése határozott volt és nehézség nélkül, folyékonyan beszélt.
A televízió kommentárja szerint a felvétel szombat reggel készült. Castro három órán át folytatott eszmecserét a venezuelai Carabobo Egyetem joghallgatóival, akikkel a világ dolgait vitatta meg.

A kubai televízió tizennégy hónap után először mutatott be videofelvételt a jelenkori kubai állam alapítójáról.

Castrón 2006 nyarán hajtottak végre műtétet. Azóta közvetlenül nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. Időnként azonban fotók jelennek meg róla a kubai sajtóban, rendszeresen fogad külföldi vezető politikusokat - az idén már hat latin-amerikai ország elnökét -, valamint a hozzá közel álló kubai vezetőkkel is folyamatos kapcsolatot tart.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. augusztus 30. 22:42
    „Letűnt idők élő múmiája?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is lesz ciprusi csapat a BL-főtáblán

A tavalyi szezon legnagyobb kiscsapata, az Anorthoszisz Famaguszta után idén az APOEL jutott a… Tovább olvasom