Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Tüntetők közé hajtott egy rendőrségi kisbusz a Fülöp-szigeteken - videó

A busz többször nekiment a tüntetőknek, miközben nekilódulva, majd tolatva próbált magának utat törni a tömegben.
A manilai amerikai nagykövetség előtt tüntető tömegbe hajtott egy rendőrségi kisbusz a Fülöp-szigeteken szerdán: legalább három diák megsérült, őket kórházban ápolják - mondta el a demonstrációt szervező Renato Reyes.     
   
A tévéfelvételeken az látható, hogy a kisbusz többször nekimegy a tüntetőknek, miközben nekilódulva, majd tolatva próbál magának utat törni a tömegben. Eközben a tiltakozók a rendőröktől elorozott gumibotokkal ütik a járművet.   
   


A Fülöp-szigeteki rendőrség 23 tüntetőt vett őrizetbe.   
   
"Egyáltalán nem adtunk okot ilyen bánásmódra" - háborgott Reyes  a mintegy ezer tüntető erőszakos feloszlatására utalva. "Bár az elnök független külpolitikát ígért, a Fülöp-szigeteki rendőrség még mindig az Egyesült Államok talpnyalója" - vélekedett.   
   
A tiltakozók az országban állomásozó amerikai csapatok távozását követelték a tengerparti nagykövetség előtt, és  szimpátiájukat fejezték ki a Rodrigo Duterte államfő által ígért független külpolitikával. Eközben Duterte Kínában tartózkodik hivatalos látogatáson, ahol a Dél-kínai-tengeren zajló felségterületi vita miatt feszültté vált kapcsolatokat igyekszik elegyengetni, valamint a két fél közötti kereskedelmi viszonyt próbálja szorosabbra fűzni. A Washingtontól eltávolodó új elnök Kínában és Oroszországban lát új szövetségest országa számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre agresszívebbek az embercsempészek

Egyre agresszívebbek az embercsempészek
Az embercsempészek egyre agresszívebb módszerekkel igyekeznek Szerbiába juttatni a migránsokat. Tovább olvasom