Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Továbbra sincs megállapodás a görög adósságról

Az álláspontok a csütörtök délelőtti brüsszeli egyeztetésen sem közeledtek, ezért a hitelezők a saját javaslatukat terjesztik az euróövezeti pénzügyminiszterek fóruma elé.
Nem közeledtek az álláspontok a görög adósságrendezésről az érintett felek részvételével tartott csütörtök délelőtti brüsszeli egyeztetésen, ezért a hitelezők a saját javaslatukat terjesztik az euróövezeti pénzügyminiszterek fóruma elé.

Az intézményi befektetők eredetileg 11 óráig adtak haladékot a görög kormánynak arra, hogy egy új, működőképes reformjavaslatot tegyen az asztalra. Erről egy euróövezeti forrás számolt be, aki hozzátette: ha erre nem kerül sor, a hitelezők saját javaslatukat nyújtják be az euróövezeti pénzügyminisztereknek, az úgynevezett Eurócsoportnak, amelynek az ülése a tervek szerint fél kettőkor kezdődik. Nem sokkal ezután nyílik az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója.

Az intézményi befektetőkkel 12 óra után fejezte be az egyeztetést a görög miniszterelnök. Egy név nélkül idézett forrás azt mondta, nem született megállapodás Görögországgal, így tehát az a változat lépett előre, hogy a hitelezők javaslatát vitatják meg az euróövezeti pénzügyminiszterek.

A pénzügyminiszterek legutóbb szerda este tartottak rendkívüli ülést Görögországról, de a tanácskozás alig több mint egy óra után félbeszakadt.

Ellenétes hírek láttak napvilágot eközben arról, hogy az Európai Központi Bank (EKB) emelte vagy sem a sürgősségi likviditási támogatásból (Emergency Liquidity Assistance - ELA) igénybe vehető források keretösszegét a görög bankok számára. Az EKB az ELA révén tartja fenn a görög bankok fizetőképességét.

A Reuters egy forrást idézve először azt közölte, hogy emelésre került sor, röviddel később egy másik forrás már arról számolt be, hogy csütörtökön már második napja nem kellett emelni a keretösszeget. A Dow Jones hírügynökség is úgy értesült, hogy a görög bankok nem kértek pótlólagos pénzforrásokat az EKB-tól, amikor annak igazgatótanácsa reggel telekonferenciát tartott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó miatt szállt le egy Ryanair-gép Varsóban

A riadót egy ismeretlen telefonáló hívása nyomán rendelték el. A repülőtérre kivezényelt… Tovább olvasom