Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tagadja a Vatikán a meleglobbi létezését

Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkár-helyettes cáfolta, miszerint "a Vatikánt annyira hatalmas meleg lobbi uralja, hogy ez már egyenesen veszélyezteti az egyházfő személyes biztonságát."
Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkár-helyettes a La Repubblica balközép olasz napilap keddi számának adott interjúban tagadta "a Vatikánt uraló meleg lobbi létezését", reagálva azt ezt hangoztató Elmar Mäder, a svájci gárdisták egykori parancsnokának kijelentéseire.

Az érsek szerint Mäder nevek és konkrét bizonyítékok említése nélkül nyilatkozott, így könnyű általánosságban vádaskodni. Ha be akar valamiről számolni, várom, én itt vagyok - hangoztatta Angelo Becciu a La Repubblicában.

A svájci gárdistákat 2002-2008 között vezető Mäder a Schweiz am Sonntag svájci hetilapnak úgy fogalmazott: a Vatikánt annyira hatalmas meleg lobbi uralja, hogy ez már egyenesen veszélyezteti az egyházfő személyes biztonságát.

A szentszéki államtitkárság második számú vezetőjének számító Becciu szerint ha Mäderben bármilyen gyanú támadt vagy megtudott valamit, beszélnie kell, máskülönben szóbeszédről és rágalomról van szó. Az érsek elismerte, hogy a vatikáni meleg lobbi létezése felkapott téma, de bizonyítékok nincsenek. Elmondta, hogy nemrégen a kúrián dolgozó két személyt rágalmaztak meg hasonló módon. Az esetet kivizsgálták és az érintetteket minden tekintetben felmentették.

Arra a kérdésre, hogy abban a bíborosi jelentésben, mely a 2012-es Vatileaks-botrányt követően készült, szó van-e a vatikáni meleg lobbiról, Becciu azt válaszolta, a jelentés tartalma titkos, és kizárólag a pápa ismeri.

Az érsek arra emlékeztetett, hogy Ferenc pápa tavaly nyáron - visszaúton Brazíliából a Vatikánba - a repülőn azt mondta az újságíróknak, sokat írnak a meleg lobbiról, de ő még nem találkozott vele. Ferenc pápa hozzátette, semmilyen lobbi nem pozitív.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A börtönben is keresztapának érzi magát a maffiavezér

Toto Riina, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet vezére 21 éve tölti börtönbütnetését, ám a mai napig keresztapának érzi magát, az ügyészek felrobbantásán pedig jól szórakozott. Tovább olvasom