Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Szijjártó: egy jövőbeni republikánus kormányzat nagyobb figyelmet fordítana Közép-Európára

Az Egyesült Államok egy jövőbeni republikánus kormányzata a jelenleginél sokkal nagyobb figyelmet fordítana Közép-Európára és Magyarországra - összegezte csütörtökön telefonon az MTI-nek az amerikai Republikánus Párt tampai elnökjelölt-állító országos konvencióján folytatott tárgyalásait Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.
Az államtitkár vezette küldöttség szerdán eleget tett a Republikánus Zsidó Koalíció rendezvényére szóló meghívásnak, amelyen a szenátus és a képviselőház befolyásos tagjai vettek részt. Szijjártó Péter külön megbeszélést folytatott Tim Griffinnel, a képviselőház külügyi bizottsága európai ügyekkel foglalkozó albizottságának alelnökével, Gus Bilirakisszal, a külügyi bizottság tagjával, valamint Andy Harris magyar és Mario Diaz-Balart kubai származású képviselővel.

"A megbeszélések alapján egyértelmű tanulságként levonható, hogy a republikánusok elégedetlenek a jelenlegi adminisztráció külpolitikájával. De nemcsak a külpolitika tartalmával, hanem azt az energiát is keveslik, amit a jelenlegi amerikai kormányzat a külpolitikára fordít" - jelentette ki Szijjártó Péter.

"A megbeszéléseken a republikánus képviselők egyértelművé tették: az a szándékuk, hogy egy esetleges republikánus adminisztráció esetén a külpolitikában az Egyesült Államok sokkal nagyobb figyelmet fordítson a szövetségeseire, a jelenleginél nagyobb figyelmet fordítson Közép-Európára és természetesen Magyarországra" - mondta az államtitkár.

Szavai szerint Magyarország legfontosabb külpolitikai törekéveseit egyértelmű elismerés övezi a republikánusok között. Szijjártó Péter közölte, hogy tárgyalópartnerei hálájukat fejezték ki Magyarország afganisztáni szerepvállalásáért, és elismeréssel nyilatkoztak arról, hogy Magyarország sokat tesz a két ország közös célja, a nyugat-balkáni térség stabilitása érdekében. Az amerikai képviselők támogatásukról biztosították az energiabiztonság érdekében tett magyar lépéseket.

"A republikánus amerikai képviselők azt mondták, hogy nagyon számítanának a magyar tapasztalatok átadására a demokratikus átmenetek támogatása során a különböző országokban. Kifejezetten nagyrabecsüléssel beszéltek a magyar miniszterelnök szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségéről" - nyilatkozta Szijjártó Péter.

Olvasóink írták

 • 7. elemér 2012. augusztus 30. 19:04
  „Ámerikában a nyugdijasokat, betegsegélyt, munkanélkülieket, szakszevezeteket és a népet fenyegeti Romney és társa. Ez nem zavarja Orbánt és ideküldi Szijjártót nekik szurkolni. Ilyen szemét társaságot már régen láttunk itt együtt. Nem is meri pofáját mutatni Szijjártó a sajtónak.”
 • 6. elemér 2012. augusztus 30. 14:44
  „Valóban ez nem is nekünk szól, hanem ottani propanganda hogy itt van. Ez a legnagyob titok, mert sehol a hirekbe nincs, csak ottani hirekbe van.”
 • 5. elemér 2012. augusztus 30. 13:32
  „Elösször is Obama vezet külpolitikájával, mert visszaálitotta az USA presztizsét Bush után, aki azt elcseszte. Szijártó pedig félrebeszél, habár jó társaságra talált. Romney vezet a mesemondásokban. Meghivták mert az itteni magyar szavazatokat és K.Eu. szavazatokat is szeretnék. Olyan buták, hogy nemtudták Szijártóval csak lejárassák magukat nálunk.”
 • 4. Beex 2012. augusztus 30. 08:22
  „2. pozdorja 2012.08.30. 08:02

  Röviden:
  Szijjártó: bla-bla-bla...

  :)”
 • 3. Gőcze_László 2012. augusztus 30. 08:21
  „Vajon a világ több országát is Diktafon Petyához hasonlóak képviselik a nemzetközi tárgyalásokon?
  Ha igen, nincs min csodálkozni, ha nem, akkor az általa "képviseltek" lejáratására tökéletesen megfelel.”
 • 2. pozdorja 2012. augusztus 30. 08:02
  „Nem olvastam el a cikket, de tuti hazudik? Valaki összefoglalja? :)”
 • 1. ATXadmin 2012. augusztus 30. 07:55
  „Szájátjártató menjen inkább bányába dolgozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  nagyrabecsüléssel beszéltek a magyar miniszterelnök szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségéről ne röhögtessenek már!!!!!!!!ekkor fa**ágot nép butítást
  szabadság és demokrácia ezt a fogalmat a narancs máshogy definiálja mint ahogy az az értelmező kéziszótárban benne van.............................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sújtólégrobbanás egy kínai bányában, sok halott

Legkevesebb 19 halottja van annak a bányaszerencsétlenségnek, amelynek során 47 bányász rekedt a… Tovább olvasom