Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Szenátorok- példaértékű Magyarország válságkezelése

Világviszonylatban is példaértékűnek nevezték az amerikai szenátus Magyarországon tartózkodó delegációjának tagjai Magyarországnak a gazdasági válság kezelésében elért eredményeit.
A közlemény szerint Korányi Dávid, a Miniszterelnöki Hivatal kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkára, Bajnai Gordon miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója szombaton fogadta az Egyesült Államok szenátusának delegációját.

A szenátus költségvetési, valamint külügyi bizottságainak tagjai közül a Demokrata Párt képviseletében Byron Dorgan és Kent Conrad (Észak-Dakota), a republikánusok képviseletében Thad Cochran (Mississippi), Judd Gregg (New Hampshire) és John Barrasso (Wyoming) érkezett Magyarországra. A szenátorok a Koszovóban állomásozó amerikai katonákat látogatják meg, Budapesten átutazóban töltenek egy napot.

A kormányszóvivői iroda közleménye szerint Korányi Dávid tájékoztatatta a delegáció tagjait Magyarországnak a pénzügyi válság elleni küzdelemben elért eredményeiről és az ország gazdasági helyzetéről. Az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokat értékelve hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokat stratégiai szövetségesünknek és kiemelt külgazdasági partnerünknek tekintjük - olvasható a közleményben. A tájékoztatás szerint a szenátorok elismerésüket fejezték ki Magyarország gazdasági válság kezelésében elért eredményei kapcsán, az ország teljesítményét nem csak régiós összefüggésben, hanem világviszonylatban is példaértékűnek nevezték.

A szenátorok üdvözölték, hogy Magyarország az Európai Unió soros elnökeként is központi kérdésként kívánja majd kezelni a transzatlanti kapcsolatokat, a számos területen kiváló együttműködés továbbfejlesztésében érdekelt, különösen az energiabiztonság és a Nyugat-Balkán stabilizálásának és integrálásának terén.

A szenátorok a magyar belpolitika alakulásával kapcsolatban aggodalmuknak adtak hangot a hazai szélsőségek megerősödése kapcsán - olvasható a kormányszóvivői iroda közleményében.

Olvasóink írták

  • 2. fortuna54 2010. április 04. 11:08
    „Érdeklödtek a sok szegény hajléktalan,és a munkáját,lakását elvesztö emberekröl is?”
  • 1. Jandex 2010. április 03. 17:04
    „Aki Engem vendégül lát egy napra /nem akármilyen ellátással ám!!!/ arról elismeréssel fogok nyilatkozni,mert így illik!!!:)))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kohl: A legfontosabb döntéseimet ma is meghoznám

Egyetlen fontos döntését sem bánta meg, a legfontosabbakat kivétel nélkül ma is meghozná Helmut… Tovább olvasom