Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Sürgős nemzetközi segélyt kér az ENSZ Pakisztán számára

Sürgős, 120 millió dolláros nemzetközi segélyt kérnek az ENSZ szakosított szervezetei Pakisztán számára, ahol péntekre megsokszorozódott az áradások kárvallottjainak a száma.

Az ENSZ genfi központjában rendelkezésére álló, de azóta a helyszíni jelentésekkel felülírt adatok szerint az érintettek között 1,4 millió gyerek van. Elsősorban ivóvízre, gyógyszerre és élelemre van szükség - mondta genfi sajtótájékoztatóján az UNICEF, az ENSZ gyermekalapja szóvivője. Az UNICEF 47,3 milliót, a Világélelmezési program 63 milliót, a Menekültügyi Főbiztosság 20 millió dollárt kért.

A pakisztáni országos katasztrófakezelő hatóság az ENSZ 4,2 milliós adatát korrigálva péntek délután már azt közölte, hogy kisebb-nagyobb mértékben 12 millió embert érint az árvízi helyzet, és az áldozatok számának további növekedésétől tartanak, mert az árvíz déli irányba, a még érintetlen területek felé vonul.

A legfrissebb közlés 650 ezer lakóház megsemmisüléséről szól. Nagy károk keletkeztek a növénytermesztésben és állattenyésztésben is, amely a lakosság igen jelentős részének a megélhetési forrása.

Az áradásos terület nagysága elérte a 132 ezer négyzetkilométert - mondta a hatóság vezetője.

Az északnyugati országrészben a rossz időjárás miatt nem tudnak felszállni a helikopterek, amelyek sok helyen az elárasztott falvak egyedüli megközelítési lehetőségét biztosítják. Az elsodort hidak újjáépítésén, menekülttáborok építésén és ellátásán 30 ezer katona dolgozik. A hatóságokat mégis bírálják az elégtelen teljesítmény miatt, és külön szemrehányás éri Aszif Ali Zardari elnököt, aki a katasztrófa közepén a külföldi utazásra ment.

A mentésben és a menekültek ellátásában olyan iszlamista emberbaráti szervezetek is részt vesznek, mint a Falah-e-Inszaniat alapítvány, melyről azt feltételezik, hogy kapcsolatban áll az indiai Mumbaiban 2008-ban súlyos terrortámadást elkövető Laskar-e-Taiba szervezettel.

Olvasóink írták

  • 1. Baradlay 2010. augusztus 07. 19:43
    „Segits magadon isten is megsegit!! Mi miert nem kaptunk ENSZ segelyt?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy kínai aranybányában, sokan a mélyben maradtak

Lángba borult Kelet-Kínában egy aranybánya, legkevesebb ötven ember nem tudott a föld alól… Tovább olvasom