Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Megszakad az együttműködés a NATO és Oroszország között

Grúzia-Oroszország - Oroszország csütörtökön értesítette a NATO-t, hogy felfüggesztik a katonai együttműködést az atlanti szövetséggel - közölte egy NATO-szóvivő Brüsszelben.
Az Egyesült Államok szerencsétlennek nevezte a lépést, amely azután történt, hogy a NATO kedden közölte: nem tudnak a szokásos módon együttműködni Moszkvával, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak Grúziából.

Oroszország katonai csatornákon keresztül tudatta, hogy további értesítésig felfüggesztik a katonai együttműködést a NATO-országokkal - közölte Carmen Romero. A NATO-szóvivő elmondta, hogy a szervezet tudomásul vette az értesítést, de nem reagál rá. Romero emlékeztetett arra, hogy a NATO kedden már jelezte, hogy nem tud együttműködni Oroszországgal, amíg Moszkva nem vonja ki csapatait Grúziából. A NATO és Oroszország 2002 óta több területen is együttműködött, többek között közös katonai gyakorlatokat tartottak, és segítették egymást a heroin csempészet elleni küzdelemben, valamint tengeri mentőakciókban. Az orosz haditengerészet már korábban jelezte, hogy nem vesznek részt egy, a Balti-tengerre tervezett közös haditengerészeti gyakorlaton.

Olvasóink írták

 • 1. von Lichthofen 2008. augusztus 21. 23:54
  „Urak, itt / mindenhol/hamarosan betyár-kurva világ lesz.
  Az orosz reakció várható volt és kiszámítható. Az amerikaiak célja nem is volt más, mint felhergelni és támadásra bírni az oroszokat, nem törődve azzal, hogy ott emberek halnak majd meg. Mi volt ennek a célja?
  - Rábírni a lengyeleket, hogy írják alá az amerikai rakétatelepítési egyezményt. Ez meg is történt.
  - Meggyőzni az amerikai válsztókat, hogy az USAnak egy erőskezű vezetőre van szüksége az orosz fenyegetés fényében, s ez az uj vezető csak a Republikánus Pártból kerülhet ki.
  - Ez csak találgatás, de nem lehetetlen ösmerve a mostani vezetést: előkészíteni a talajt egy esetleges puccsra, a közelgő választások elhalasztására vagy eltörlésére.
  Lásd: Naomi Wolf : The End Of America”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomália partjainál kalózok garázdálkodnak

Szomália - Egy iráni, egy japán és egy német hajót foglaltak el kalózok csütörtökön Szomália… Tovább olvasom