Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Martonyi: a terrorellenes harc folytatódik

Oszama Bin Laden halála ugyan fontos győzelem, de ezzel még nem ér véget a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem - mondta Martonyi János külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A tárca vezetője rendkívüli sajtótájékoztatóján közölte: az egész világon, így Magyarországon is meg kell erősíteni a biztonsági intézkedéseket, mivel az al-Kaida a szervezet vezérének halála után is tovább működik, új vezetők léphetnek fel, és elképzelhető, hogy válaszlépésként különböző akciókat terveznek.

A magyar kormány és az illetékes szervek minden fontos lépést megtesznek, egyebek mellett megerősítették a repülőtér, a nagykövetségek és a külföldön szolgáló diplomaták védelmét - fogalmazott Martonyi János.

Úgy vélte, a hosszú távú következmények elemzése még korai lenne. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy jelenleg is fontos események történnek az arab világban - emlékeztetett, hozzátéve: a magyar külpolitikának is figyelemmel kell kísérnie ezeket a fordulatokat, mert "nagyon nagy a tét", az ottani események jelentős mértékben befolyásolhatják Európa helyzetét és "a globális folyamatok alakulását" is.
Martonyi János közlése szerint a szövetségesi rendszernek ismét le kell szögeznie, hogy az emberi jogok védelmében folytatja a terrorizmus elleni harcot, amelyben Magyarország továbbra is tevékeny részt vállal.
Oszama Bin Laden halála komoly siker a nemzetközi terrorizmus ellene harcban - hangsúlyozta a miniszter, és elismerését fejezte ki a szakszerű tervezésért és végrehajtásért azoknak, akik részt vettek a műveletben. Az al-Kaida vezére sok ezer ártatlan ember életéért felelős - mondta Martonyi János.

A miniszter kérdésre válaszolva kifejtette: hónapok óta beszélnek arról, hogy "Oszama Bin Laden körül szorul a hurok", jelentős információkhoz jutottak az illetékes szervek, így számítani lehetett arra, hogy "itt valami történni fog".

Martonyi János az Afganisztánban szolgáló magyar katonák helyzetét firtató kérdésre úgy válaszolt, "minden kormányzati szerv végzi a saját feladatait".

Olvasóink írták

 • 5. vonLichthofen 2011. május 03. 15:52
  „magányos farkatlan 3-4,
  Az egyszerű gondolkodás az egyszerűen gondolkodók privilégiuma.
  Jó neked...”
 • 4. Lone_wolf.. 2011. május 02. 15:56
  „Talán ismered a gázálarc elnevezésű eszközt.Már elég régóta létezik és elég egyszerű a használata. Gondolkodj még egy kicsit :))”
 • 3. Lone_wolf.. 2011. május 02. 15:12
  „A cselekvő fele meg cselekszik:))) A gondolkodók csak azért élhetnek.
  Óriási taktikai tervező vagy :)) minden bizonnyal jobb mint a különleges alakulatok veterán szakértői XDXD
  Nem is értem miért nem téged bíztak meg az akcióval hehe”
 • 2. vonLichthofen 2011. május 02. 13:45
  „Nem furcsa az, hogy még egy icipici fényképet sem közölnek a holttestről?
  Miért lehet az, hogy most, 2011-ben, néhány hónappal 9/11 előtt hirtelen megtalálták és megölték - állitólag?
  Csak nem lett volna túl kényelmetlen az USA számára, ha még állitólag életben lett volna?

  Nem lett volna bölcsebb gázzal elkábitani mindekit az épületben aztán szépen kómótosan összegyüjteni az elalélt testeket?
  Nem volt volna jobb élve elfogni, hogy aztán töviről hegyire bevallja miként is tervezte meg, hajtotta végre a WTC és a Pentagon elleni támadásokat? Vagy valakiknek ném volt érdeke az igazság kideritése.
  A világ gondolkodó fele még mindig - gondolkodik.”
 • 1. janika 2011. május 02. 13:08
  „Mi az, hogy fontos győzelem gyilkosság? Mert ugyebár bírói ítélet az nem volt. Ma már lehet egyoldalúan bár kit is kinyírni? Nem kell valós bizonyíték elég egyesek állítása is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós vezetők üdvözölték bin Laden megölését

Az EU vezetői szerint bin Laden bűnöző volt, akinek a lelkén ártatlanok ezreinek a halála szárad. Tovább olvasom