Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Káromkodásmentes hét Los Angeles megyében

"Káromkodásmentes hetet" hirdettek kedden a kaliforniai Los Angeles megye elöljárói. A döntés egy tinédzser kezdeményezésének hatására született.

McKay Hatch évek óta küzd azért, hogy az emberek figyeljenek arra, mit mondanak, milyenek szavakat használnak. Néhány évvel ezelőtt létrehozta a "Tilos a káromkodás!" nevű klubját Dél-Pasadénában, és igyekezete végül értő fülekre talált a megyei elöljáróknál, akik a március 2-i és 6-i közötti időszakot káromkodásmentes hétté nyilvánították. McKay Hatch és a klubjának tagjai azt mondták, hogy nemzetközivé vált kezdeményezésük. Internetes oldaluknak immár 30 ezer tagja van.

A tagságot nem egyszerű megszerezni, és saját állításuk szerint sok az ellenségük is. Az ifjú klubalapító azt mondta, hogy még halálos fenyegetéseket is kapott. A szülei azonban nagyon büszkék rá. Ha mást nem, hát annyit elért McKay, hogy a káromkodásmentes hét meghirdetésével fokozottan figyelnek az emberek arra, hogy megválogassák a szavaikat. És figyelnek a sok helyütt látható befőttes üvegekre, üvegdobozokra is, amelyekbe illik pénzt bedobnia annak, aki megfeledkezik magáról, és mások előtt káromkodik. Ilyen "vezeklő" üvegek láthatók a közhivatalokban is. Az persze a közösség megegyezésén múlik, hogy káromkodásnak számít-e a kifejezetten trágár szavak mellett például az, hogy az "istenit neki!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat embert keresnek a kölni romoknál

A legfrissebb hírek szerint nem kilenc, hanem hat embert keresnek a kedden romba dőlt kölni levéltár… Tovább olvasom