Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kar nőtt a háta közepére a kétéves kisfiúnak - fotók

Kar nőtt a háta közepére a kétéves kisfiúnak - fotók
Az orvosok szerint a folyamatosan növekvő végtag a gyermek ki nem fejlődött ikertestvérének testrésze.
A nepáli kisfiú, Gaurab Garum szülei komoly dilemma előtt állnak: műttessék le, vagy hagyják meg gyermekük ötödik, nem mozgó végtagját. Mindkét lehetőség ugyanis komoly kockázatokat rejt.
A folyamatosan növekvő végtag Gaurab ki nem fejlődött ikertestvérének testrésze.

Amennyiben az előbbi mellett döntenek, nem kizárt, hogy a kisfiuk örökre lebénul. Utóbbi esetben pedig a folyamatosan növekvő kar befolyásolja majd Gaurab alvását - ennek egyébként már mutatkoznak jelei -, nem beszélve arról, hogy ruházni sem lesz könnyű.

Gaurab nagyon élénk, játékos kisfiú, deformitásával pedig teljesen tisztában van. Családja egy mélyen vallásos hindu közösségben él, amelynek tagjai nem távolíttatnák el a harmadik kart. "Isten adta így nektek, fogadjátok el, és őrizzétek meg azt" - mondta szüleinek a helyi sámán.

Gaurabot a közelmúltban alaposan kivizsgálták egy katmandui kórházban. Az orvosok megállapították, ha meghagyják az ötödik végtagot, lehetséges, hogy a gyermek fejlődése közben valamilyen neurológiai probléma lép fel, aminek következtében szintén tolókocsiba kerülhet.

A kisfiú szülei teljesen tanácstalanok, nem tudják, mi lenne a legjobb döntés. Úgy határoztak, a vének tanácsához fordulnak, így Gaurab nagymamája visszautazott a falujukba, hogy megvitassa velük a lehetőségeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrányos dolgot tett nagyapja temetésén a lány - fotó

Botrányos dolgot tett nagyapja temetésén a lány - fotó
A mexikói lány elhunyt nagyapja szertartásán szelfizett. Tovább olvasom