Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Görögország - Bizalmi szavazást kért a parlamentben Papandreu

Bizalmi szavazást kért az új görög kabinet támogatásához vasárnap az athéni parlamentben Jeórjiosz Papandreu miniszterelnök, aki pénteken alakította át kormányát.
A 300 tagú athéni törvényhozás - amelyben 155 mandátumának köszönhetően egyszerű többséggel rendelkezik a kormányzó Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) - a tervek szerint kedden tartja a bizalmi szavazást.

A miniszterelnök arra kérte a parlamentet, hogy támogassa a kormányt, amely fájdalmas gazdasági reformokkal törekszik a válság leküzdésére. Papandreu úgy fogalmazott, hogy nincs még vége a görög adósságok problémájának, és Görögország válaszút előtt áll. Az országnak most arra kell koncentrálnia, hogy az európai uniós partnerekkel együttműködve elkerülje "a hirtelen halált", azaz az államcsődöt.

Ez azonban csak valamennyi politikai és szociális erő beleegyezésével lehetséges - szögezte le. A kormányfő felszólította a görögöket, álljanak ki a rendkívül népszerűtlen megszorító intézkedési csomag mellett, hogy elkerülhessék az adósságcsődöt. Hozzáfűzte, hogy a nemzeti megosztottság nem segíti elő az ország túlélését, és a nemzetközi hitelezők azt akarják, hogy Görögország álljon meg a saját lábán.

Kifejtette, hogy az ország pénztartalékai hamarosan kimerülnének a Nemzetközi Valutalap és az Európai Unió újabb kölcsönfolyósítása nélkül, és a problémákat nem lehetne megoldani a nemzetközi segítség visszautasításával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Visztulába zuhant gépével az egyik legismertebb lengyel műrepülő

A Visztulába zuhant gépével egy légibemutatón az egyik legtapasztaltabb lengyel műrepülő, Marek… Tovább olvasom