Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Gázvezeték robbant a San Franciscó-i repülőtér közelében

Robbanás történt helyi idős szerint csütörtök este a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre, majd kigyulladt ott több lakóház - közölték szemtanúk.

8.45
- Legalább ötven épület - jobbára lakóház - leégett, és mintegy 120-ban keletkeztek károk a San Franciscó-i tűzvészben - közölte pénteken a helyi tűzoltóság.

A tájékoztatás szerint jelen pillanatban "közel ötven százalékban" sikerült megfékezni a lángokat. Legalább egy ember életét vesztette. A hatalmas tűzvész robbanás következtében keletkezett San Francisco egyik elővárosában, San Brunóban, néhány kilométerre a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől. A helyi gázszolgáltató vállalat elismerte, hogy megrepedt egyik gázvezetéke, és földgáz szivárgott a levegőbe, de nem tudni, hogy ez okozta-e eredetileg a robbanást.

Korábban: 8.30 - Hatalmas robbanás történt helyi idő szerint csütörtök este a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre, a detonáció következtében legalább egy ember életét vesztette, 25 ház leégett, miközben a megrémült lakosok fejvesztve menekültek el a környékről.
Szemtanúk hatalmas tűzgolyót láttak magasan a levegőben, a lángok 18 méter magasra csaptak fel. A szóban forgó lakott terület San Francisco egyik elővárosa, San Bruno. A házak közelében benzinkút van. Többen először azt gondolták, hogy lezuhant egy repülőgép.


A San Franciscó-i öböl településeit kiszolgáló gáz- és elektromos művek közölte, hogy megrepedt egyik gázvezetéke, és földgáz szivárgott a levegőbe, de nem tudni, hogy ez okozta-e eredetileg a robbanást. Nem kizárt, hogy egy közelben lévő benzinkút robbant fel, s ez robbantotta be a gázvezetéket. Az bizonyos, hogy a kiömlő gáz szítja a tüzet, s a lángokat egyelőre nem sikerült eloltani.

Helyi híradások szerint az erős szél miatt a lángok futótűzként terjedtek házról házra. A tűzben egy ember életét vesztette, legalább 25-en megsérültek, illetve 25 ház leégett, és további 50 épületet fenyegetnek a lángok. A baleset következtében legalább 5 ezer fogyasztó maradt áram és gáz nélkül.

A lángok oltásában több tucat tűzoltókocsi vett részt, repülőgépekről és helikopterekről is oltják a lángokat.

A San Brunóval szomszédos Daly City negyed kórházának egyik tisztségviselője telefonon elmondta, hogy riadókészültségben vannak, mert sok embert szállítanak be hozzájuk égési sérülésekkel. Számukat nem tudta megmondani.

"Olyan hangot hallottam, mintha egy repülőgép alacsonyan szállna el, aztán hirtelen megremegett a ház" - mondta egy San Brunó-i lakos korábban. A robbanás a házától mintegy 800 méterre történt. "Aztán volt még egy robbanás. Kimentem az ajtón, és törmelék hullott az égből" - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 3. Baradlay 2010. szeptember 11. 18:18
    „Buta beszed,sima baleset!”
  • 2. meir 2010. szeptember 10. 09:41
    „Haaaaaat "HA" azok,...........a Yankee-k kepesek ra hogy II-ik Wiet Nam-ot csinaljanak Afganisthan-bol!!”
  • 1. Jandex 2010. szeptember 10. 06:42
    „Ingyom-bingyom Tálib-e???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világszerte elítélik a koránégetés tervét

Terry Jones baptista lelkész a Korán 200 példányát szeretné elégetni szombaton, a 2001-es… Tovább olvasom