Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Új logót kapott születésnapjára a komáromi családsegítő szolgálat

A Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 1997 októberében kezdte meg működését. Úgy döntöttek, hogy tizennyolcadik születésnapjuk méltó megünneplése lesz egy új logó megalkotása. Erre pedig a legalkalmasabbakat, a gyerekeket kérték fel. A választás nem volt egyszerű, két első helyezett is lett.

– Tizennyolc év nemcsak egy ember, de egy intézmény életében is nagy dolog, amit illik méltón megünnepelni. Az óvodásoknak és a kisiskolásoknak egy rajz-, míg a felsősöknek és a középiskolásoknak egy logópályázatot hirdettünk. A kisebbektől azt kértük, hogy az intézményünkkel kapcsolatos élményeiket rajzolják le nekünk. Az elmúlt tizennyolc évben használt logó nagyon a szívünkhöz nőtt és szerettük, de kissé már megkopott a fénye, ezért döntöttünk a cseréje mellett – mondta el Csöngei Ildikó, a Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője.

A felhívásra több tucat alkotás érkezett, ezek közül nem volt egyszerű választani. Ketten, Hajmási Virág és Lakatos Kevin megosztva végeztek az első helyen.

Hajmási Virág  rajza lesz az intézmény új logója.
Hajmási Virág rajza lesz az intézmény új logója.


– A testvérem hallott a felhívásról, ő tanácsolta, hogy jelentkezzek. Egy fatörzset rajzoltam, ami mint egy ember, segítő kezet nyújt a gyerekeknek. A gyerekeket pedig az apró kézlenyomatok szimbolizálják – magyarázta Virág, aki nagyon ügyesen rajzol, tanulmányait szeptembertől Győrben, egy képzőművészeti középiskolában folytatja.
Az intézmény végül úgy döntött, hogy Virág alkotása lesz az új logó, mert nyomdailag ezt tudják jobban kivitelezni. A pályázatra beérkezett művek közül a díjazottak képei megtekinthetők a Duna áruház játék- és könyvesboltjának kirakatában.

Az összes rajz felkerül a Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közösségi oldalára, illetve azokkal teszik színesebbé az intézmény falait.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán

Pénteken kezdődik a Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán, amelynek három napja alatt öt helyszínen… Tovább olvasom