Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés - befejezték a nyomozást

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. augusztus 5-én emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 46 éves tatabányai asszony és testvére, egy 40 éves tatabányai férfi ellen, míg társuknak, egy 30 éves tatabányai férfinak rablás miatt kell a vádlottak padjára ülnie.
A nyomozók 2012. október 3-án befejezték az eljárást és vádemelési javaslattal élnek az Ügyészség felé.

A testvérpár 2011. augusztus 2-án tudomást szerzett arról, hogy a férfinak vasgyűjtésből pénze lett, ezért eltervezték, hogy megpróbálják megszerezni a sértettől. A testvérpárral tartott egyik ismerősük is, akivel az asszony korábban több rablást is elkövetett.

Miközben a testvérpár a házba ment, a 30 éves férfi a környéket figyelte. Kintről hallotta a dulakodást és a segélykérő kiáltásokat is, de nem avatkozott közbe. Miután a gyilkosok kijöttek a sértettől, mindenki haza ment otthonába és nem esett szó a bent történtekről. A figyelő másnap, szóbeszédből hallotta, hogy a házban holtan találták annak tulajdonosát.

Az áldozatot barátja találta meg 2011. augusztus 3-án. Értesítette a Rendőrséget. A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, hogy kiderüljön, mit csinált, kivel találkozott halála napján a sértett. Így került képbe a tatabányai testvérpár és bűntársuk, akit emberölés megalapozott gyanúja miatt elfogtak és őrizetbe vettek a nyomozók, majd a bíróság 2011. augusztus 11-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A nyomozás során bizonyítást nyert, hogy a gyilkosságot a testvérpár követte el anyagi haszonszerzés céljából, így a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt kérte a két személlyel szembeni vádemelését.

Harmadik társukat, a nyomozás adatai szerint, a gyilkosok nem avatták be tervükbe, de tudomása volt arról, hogy társait a pénzszerzés motiválja és azt remélte, hogy ebből neki is haszna lesz, így vele szemben rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt él vádemelési javaslattal a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herbál az iskolában

Az iskolaigazgató kérésére vonultak ki a rendőrök 2012. október 2-án az egyik dorogi általános… Tovább olvasom